Video : Tipsbladet
Superliga

Solgt som 16-årig: Første aften var forfærdelig

Mads Bidstrup blev solgt til udlandet allerede som 16-årig, og han fortæller i et stort interview med Tipsbladet om en meget svær start i Tyskland.

De fleste med et talent for at spille fodbold drømmer om at komme til udlandet, og for Mads Bidstrup skete det allerede som 16-årig, da han blev solgt fra FC København til storklubben RB Leipzig for 15 millioner kroner.

Dermed var lykken gjort i en tidlig alder - eller hvad?

For Mads Bidstrup var det benhård kost at forlade familien og de trygge rammer i hjemlandet allerede som teenager, og det var en mental kamp, da han blev installeret syd for grænsen.

- Det var en svær tid i Leipzig. Jeg var 16 år og følte mig klar til det hele. Jeg troede, at jeg skulle ud at erobre verden, men jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke bare er et happy life at være fodboldspiller. Jeg kan huske min første aften dernede, der var helt forfærdelig. Jeg så min familie tage hjem til Danmark, og så lå jeg som 16-årig alene på mit eget værelse. Det var tungt, siger Mads Bidstrup til Tipsbladet.

Midtbanespilleren fik hanket op i slg selv men hurtigt opstod et nyt problem - en drilsk knæskade.

- Vi spillede på en kunstgræsbane, for det ikke skal være løgn, og så hang jeg fast. Jeg ville den ene vej, men knæet blev hængende, og så røg knæskallen lige som ud af led og ud på siden af benet, siger Bidstrup og tilføjer:

- Efter den skade havde jeg svært ved at komme tilbage til mit eget spil. Jeg kunne mærke, at jeg var nødt til at tilpasse mig, og så fik jeg virkelig det her presspil og erobringsspil ind under huden. Så jeg blev en anden type spiller, end jeg var før, og mistede lidt mig selv i det.

- Jeg kom dog tilbage fra skaden og havde en rigtig god pre-season med førsteholdet, hvor jeg troede, at jeg var tilbage, og nu blev det godt, men så fik jeg et springerknæ og var ude i tre måneder igen. Det blev bare rigtig svært derfra, og det lagde en dyne over opholdet i Leipzig, at jeg var så meget skadet.

- Heldigvis spillede jeg sammen med Noah Holm, David Nielsens søn, og det betød rigtig meget for mig at have ham som ven dernede. Vi stod meget sammen gennem de hårde perioder, og han er en rigtig god ven i dag.

Efter godt to år i Tyskland rykkede Mads Bidstrup videre til Brentford, og i øjeblikket er han udlejet til FC Nordsjælland, hvor han er en stor profil på Superligaens tophold.

Du kan læse hele interviewert med Mads Bidstrup i Tipsbladet, som er på gaden i dag. I avisen kan du også blive klogere på krisen i AaB, du får en analyse af topklubbernes problemer i Superligaen og meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.