Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AaB - Viborg FF

AaB jagter flere tiltrængte point, når Viborg FF kommer på besøg mandag aften.

Kampfakta
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #aabvff #sldk

Holdnyt
AaB

Der har været et par tiltrængte succesoplevelser for AaB i den seneste uges tid. Efter lidt over en måned uden sejr i Superligaen besejrede man i sidste spillerunde Lyngby Boldklub med 2-0 på udebane.

Og så fulgte nordjyderne op med at spille sig forbi Vanløse i pokalturneringen, omend det var efterforlænget spilletid.

I Superligaen er Erik Hamréns mandskab stadig nummer 11 og ligger altså til nedrykning, men til gengæld er der kun tre point op til en plads i top seks. Så hvis AaB sætter en lille sejrsstime sammen, kan det meget pludseligt se noget bedre ud.

Nævneværdigt er det, at den blot 17-årige keeper Theo Sander i øjeblikket starter og står godt, mens Josip Posavec er ude, og at Younes Bakiz senest scorede to mål i en noget uvant rolle som spidsangriber.

Lars Kramer, Daniel Granli, Yahya Nadrani og Kasper Høgh var alle ukampdygtige i midtugen. De tre førstnævnte er imidlertid tilbage i truppen. En trup, der desuden igen er uden Milan Makaric, som ganske enkelt er vraget. 

Viborg FF
0-0, 1-1, 1-1, 0-0. Viborgs seneste fire ligakampe er alle endt uafgjort, og selvom man godt nok besejrede Ishøj i pokalturneringen i midtugen, er det stadig over en måned siden, at de grønklædte senest vandt i Superligaen.

Til gengæld kan de så glæde sig over, at de stadig er nummer tre i Superligaen, og at deres seneste nederlag var 21. august, altså knap to måneder siden. En stime, der ikke mindst skyldes et forsvar, der har indkasseret næstfærrest mål i Superligaen med 13 styk.

En sejr vil dog trods alt lune og spille Viborg FF endnu tættere på at sikre en plads i den eftertragtede top seks.

Viborg er uden Marokhy Ndione, Lamin Jawara og Kasper Kiilerich, der alle er skadet.

Karantæne
AaB: Ingen
Viborg FF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB: Sander - Pallesen, Granli, Kramer, Ahlmann - Ferreira, Fossum - Sousa, Andersen, Prip - Bakiz

Viborg FF: Lund - Gaaei, Bürgy, Zaletel, Bundgaard - Bonde, Grønning, Leemans - Mortimer, Grot, Said

Dom:
Der er kommet mere soliditet ind i AaB-holdet på det seneste, hvilket to clean sheets i Superligaen også vidner om, og det øger selvsagts nordjydernes chancer mandag aften. Med Viborgs svage form offensivt, hvor man blot har scoret to mål i de seneste fire runder, er buddet herfra, at det ender i en pointdeler. Det slutter 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: