Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndbys nye ejere afvist i Holland

Brøndbys nye ejer Global Football Holdings fik afslag om køb af ADO Den Haag i Holland, hvorfor David Blitzer måtte hive penge op af egen lomme.

Global Football Holding er det nyeste skud på stammen i rækken af udenlandske ejere i dansk fodbold.

Det amerikanske investeringsselskab købte fredag i sidste uge lidt over 50 procent af aktierne i Brøndby IF. Brøndby bliver dermed endnu en i selskabets klubportfølje.

De ejer i forvejen Waasland-Beveren i Belgien, AD Alcorcon i Spanien, Estoril fra Portugal, Augsburg i Tyskland, mens enkelte investorer også personligt har penge i Real Salt Lake i USA og Premier League-klubben Crystal Palace.

Derudover forsøgte Global Football Holdings tilbage i november 2021 at købe ADO Den Haag i Holland. Men de amerikanske investorer blev afvist af det hollandske fodboldforbund. Forklaringen lyder flere steder fra, at det var på grund af tidspres. Den samme forklaring har Tipsbladet fået.

- ADO var tæt på at gå konkurs, så de skulle på nye hænder hurtigt. Denne proces er meget stram i Holland, så da de første overtagelsesdokumenter fra Global Football Holdings blev indsendt til den hollandsk licenskomiteé, var det ikke gennemsigtigt nok til, at de kunne godkende dem, siger Jos Boesveld, der har dækket sagen tæt for det hollandske medie Voetbal International.

Ifølge Tipsbladets oplysninger fra kilder meget tæt på klubben, så er en subforklaring den, at det hollandske fodboldforbund ikke ville godkende Global Football Holdings, fordi ejerkredsen ønskede at forblive anonyme ved et køb af ADO Den Haag. Præcis som i tilfældet med Brøndby IF.

Tipsbladet har forsøgt at få en kommentar fra det hollandske fodboldforbund på baggrund af disse oplsyninger, men de ønsker ikke at deltage i et interview.

- Jeg kan desværre kun sige, at KNVB ikke udtaler sig om enkeltsager. Uanset hvilken konstruktion der vælges, skal den overholde forskrifterne og vil blive testet i forhold til det, fortæller pressechef i det hollandske fodboldforbund Daan Schippers i et skriftligt svar.

Tipsbladet har også af flere veje forsøgt at få en kommentar fra ADO Den Haag, men de har ikke returneret henvendelserne.

David Blitzer pungede ud
Indtil mandag aften har der været stor mystik omkring Brøndby IF's 14 nye ejere. David Blitzer blev længe før Global Football Holdings kom ind i billedet meldt interesseret i at købe Brøndby IF.

Han sidder også omkring bordet i Brøndbys nye ejerkreds, ligesom han gør det i ADO Den Haag. For da Global Football Holdings blev afvist et køb af den hollandske klub, så stiftede den amerikanske rigmand et nyt firma (Bolt), hvor han af egen lomme betalte de 55 millioner kroner, som ADO Den Haag kostede.

- Vi her på Voetbal International har altid skrevet, at man søgte en anden løsning, da et nyt firma (Bolt) blev oprettet, siger Jos Boesveld til Tipsbladet.

Det hollandske fodboldforbund kunne noget hurtigere godkende David Blitzer til at købe ADO Den Haag, inden klubben ville blive dømt konkurs i retten. På den måde ville der slet ikke være en klub at købe for Global Football Holdings.

Jungletrommerne er dog ikke færdige med at rumle, for ifølge Tipsbladets oplysninger så er få ting blevet bedre under de nye ejere. David Blitzer og folkene omkring ham er udelukkende ude på at skabe en god forretning gennem køb af klubber, som sælges videre med fortjeneste.

Ifølge Tipsbladets oplysninger så pønses der allerede på et salg af ADO Den Haag og Estoril i Portugal, hvis det rette tilbud kommer.

Mandag aften offentliggjorde Brøndby IF 10 ud af 14 navne i den nye ejerkreds. Dem kan du læse om HER.