Video : Tipsbladet
Champions League

PSG-boss ærgrer sig over CL-skuffelse

Et Benfica-mål i tillægstiden betyder, at Paris Saint-Germain nu risikerer en rigtig svær lodtrækning i Champions League-ottendedelsfinalerne.

I sidste øjeblik ændrede Paris Saint-Germains muligheder i Champions League sig ganske drastisk. 

Med Joao Marios scoring i det 92. minut sikrede Benfica sig således en 6-1-sejr over Maccabi Haifa, og dermed er det den portugisiske klub, der ender som vinder af gruppe H. 

Med Paris Saint-Germains 2-1-sejr ude mod Juventus har pariserne det samme antal point og den helt samme målscore som Benfica. De to hold spillede 1-1 i de to kampe, de mødtes, så i stedet er det antallet af udebanemål, der er blevet brugt som det afgørende kritierie.

Og her er Benfica bedst, idet portugiserne har scoret ni udebanemål, mens Paris Saint-Germain har scoret seks. Dermed må pariserne nøjes med andenpladsen, selvom de gik ubesejrede igennem gruppespillet, hvor de hentede 12 point. 

- Vi var bevidste om denne mulighed. Tillykke til Benfica, som har scoret flere udebanemål end os. Jeg vil gerne sige tillykke til dem. Vi har spillet et godt gruppespil. 14 point og vi scorede mange mål. Det er historien med Champions League. Vi taler ofte om, at det er en irrationel turnering, og det mærker vi i aften, lød det, ifølge Foot Mercato, fra PSG-cheftræner Christophe Galtier efter sejren over Juventus. 

- Vi slog Juventus to gange. Jeg tror, at det er første gang, at et fransk hold vinder her. Vi var rigtig glade, og så sker det her i det 92. minut. Vi er tilfredse med vores arbejde, men det er, som det er. Vi mangler stadig lodtrækningen. Vi venter på den. For at komme så langt som muligt er man nødt til at slå de største hold. 

Med andenpladsen er det da netop også de største klubber, som Paris Saint-Germain risikerer at trække. Pariserne risikerer således nu at trække hold som Real Madrid, Manchester City, Bayern München og Chelsea. 

Med en førsteplads ville Paris Saint-Germain i stedet kunne have trukket hold som Club Brugge, Frankfurt eller RB Leipzig.