Video : Tipsbladet
Europa League

Hvorfor satsede FCM ikke? Sviatchenko giver svaret

Erik Sviatchenko svarer på det, som rigtig mange undrede sig over i slutningen af kampen mod Sturm Graz.

FC Midtjylland er klar til næste runde i Europa League, efter man torsdag vandt 2-0 over Sturm Graz. 

Dermed går man videre som toer i gruppen, men havde man scoret til 3-0, var man blevet etter, og så ville man springe en knockoutrunde over i det nye år. 

Derfor undrede det en del, da FC Midtjylland fik hjørnespark med 12 sekunder tilbage af tillægstiden, at holdet ikke trak spillerne op og satsede på det tredje mål. 

Tværtimod trak man tiden, hvilket efterfølgende fik Mads Junker til på TV2 SPORTX at spørge Erik Sviatchenko om, hvorvidt FCM-spillerne egentlig var klar over, hvad et ekstra mål ville betyde. 

- Vi er klar over det, men vi skal bare score til 3-0. Vi har to derinde, som bare skal glides ind, men de kommer ned på tværs Sturm Graz og redder den, fortæller han.

Her refererer han til to kontrachancer mod slutningen af kampen, hvor FC Midtjylland formøblede dem. Det fik Mads Junker til at præcisere spørgsmålet endnu mere angående den førnævnte situation. 

- Vi gør det næste år. Vi gør det næste år, lyder Erik Sviatchenkos svar. 

Første- eller andenplads så var stemningen på MCH Arena fremragende efter slutfløjt. Anders Dreyer sørgede med to mål for at FC Midtjylland er videre i turneringen.