Video : Tipsbladet
Conference League

Skuffet Silkeborg-spiller: Vi var fremragende

Kent Nielsen og Nicklas Helenius ærgrede sig over, at Silkeborg ikke udnyttede chancer og avancerede i Europa.

Der var stor ærgrelse og skuffelse hos Silkeborg efter torsdagens europæiske exit.

Trods en mand i undertal gennem 65 minutter skabte Silkeborg et stort antal chancer mod Anderlecht, der alligevel vandt 2-0 og derfor er videre i Conference League på bekostning af Silkeborg.

Det sidste mål blev scoret i overtiden, efter at Silkeborg havde jagtet den udligning, der ville have sendt midtjyderne videre til knockoutfasen.

- Der er stor skuffelse over, at det ikke lykkedes.

- Vi fik bragt kampen derhen, hvor vi kunne have fået det resultat, vi havde brug for. Vi havde håbet og ønsket, at vi skulle spille europæisk efter nytår, siger cheftræner Kent Nielsen.

Anderlecht bragte sig foran med 1-0 efter 20 minutter, og da Anders Klynge blev udvist kort efter for at hindre en belgisk friløber, så begyndte det at se svært ud for de midtjyske værter.

Men anden halvleg blev domineret stort af Silkeborg, hvilket endda kom bag på Kent Nielsen.

- Vi fik justeret lidt i pausen og spillede en stærk anden halvleg.

- At vi kunne dominere så meget, det havde jeg ikke set komme. Vi blev ved og ved og skabte så mange muligheder, at det kun gør ærgrelsen større, siger Kent Nielsen.

Cheftræneren er tilfreds med det, Silkeborg trods alt har fået vist på den europæiske scene.

- Når vi får pustet ud, så skal vi også være glade. Det er godt gået på den internationale scene, men vi erkender blankt, at vi ikke var dygtige nok til at udnytte de muligheder, vi fik.

Angriberen Nicklas Helenius ærgrer sig ligesom sin chef over, at det ikke lykkedes at få scoret mod Anderlecht.

- Udvisningen gjorde det selvfølgelig sværere for os, men i anden halvleg spillede vi jo fremragende, men manglede det sidste held og den sidste skarphed.

- Vi er stolte over anden halvleg, og flere af de rutinerede Anderlecht-spillere kom også hen og sagde til os, at vi havde kørt dem over i anden halvleg. De var meget imponerede over, at vi kunne gøre det med en mand i undertal, siger Helenius.

Med sejren følger Anderlecht med West Ham videre til knockoutfasen i Conference League.

/ritzau/