Video : Tipsbladet
Superliga

Her er Efterårets Hold i Superligaen

Tipsbladet præsenterer her Efterårets Hold i Superligaen.

Et tætpakket og voldsomt spændende efterår i dansk fodbolds bedste række nærmer sig sin afslutning, og det er nu tid til at se nærmere på, hvem der har præsteret.

Det har ikke været nemt i en meget lige Superliga at sætte det bedste hold. Der har faktisk været rigtig mange gode præstationer over hele linjen, men her er vores bud på Efterårets Hold i Superligaen - sat op i en 4-2-3-1 formation.

Målmand: Martin Hansen,  OB (13 kampe/3 rent bur)
OB lå håbløst i bunden, da klubben hentede Martin Hansen. Nu er holdet nummer fem. Martin Hansen har en kæmpe andel i, at fynboerne har formået at vende det. Han har været rolig i kassen og sikker i sine indgreb, og så har han stået for kampafgørende redninger. Også Carlgren, Andreas Hansen og Matej Delac fortjener ros for gode efterår.

Højre back: Anton Gaaei, Viborg FF (12 kampe/0 mål)
Hvor i alverden kom han lige fra? Unge Anton Gaaei fik chancen, da Daniel Anyembe blev skadet, og backen har ikke set sig tilbage. Han har spillet et strålende efterår, hvor han defensivt har klaret sig fint, og hvor han offensivt har været chanceskabende. Har i dette efterår skabt flest store chancer af alle backs, og han har noteret sig for to oplæg i 12 kampe.

Central forsvarer: Yann Aurel Bisseck, AGF (16 kampe/2 mål)
Den tyske forsvarsspiller har været fremragende for AGF i dette efterår, hvor han som styrmand har været med til, at AGF har en af de bedste defensiver i Superligaen. Han har samtidig en masse styrker offensivt, hvor han på dødbolde er en trussel i luftspillet. Ligner en spiller, som AGF kommer til at sælge for mange millioner på et tidspunkt.

Central forsvarer: Kian Hansen, FC Nordsjælland (15 kampe/0 mål)
Det kunne faktisk også have været Kian Hansens makker Adama Nagalo, vi pegede på, men Hansen fortjener kæmpe ros for som anfører at lede holdet og vise vejen. Det var netop derfor, at FCN for få år tilbage betalte et pænt millionbløb for den tidligere landsholdsspiller. Kian Hansen og FCN-holdet har lukket færrest måll ind i denne sæson, og tallene viser også, at Andreas Hansen faktisk ikke skal forholde sig til så meget - det skyldes, at FCN-forsvaret står meget solidt. Anført af Kian Hansen.

Venstre back: Lubambo Musonda, AC Horsens (16 kampe/3 mål)
Spiller wing back for AC Horsens, og det har han gjort strålende. Indledte med at score sejrsmålet, da klubben chokerede mestrene og vandt 1-0 i Parken i første runde af Sueprligaen. Siden har han også scoret i begge opgør mod FCM, og han står også noteret for en assist. En af årsagerne til, at Den Gule Fare ligger godt i Superligaen og har muligheder for at redde sig i denne sæson, hvor midterfeltet er så tæt.

Central midtbane: Mads Bidstrup, FC Nordsjælland (15 kampe/0 mål)
Strålende spiller, der har fået sit helt store gennembrud i Superligaen. En af hovedårsagerne til, at FCN ligger, hvor klubben gør: Der er stjernerne, der scorer målene og laver alt det lækre, og så er der Mads Bidstrup, der rydder op, tager affaldet ud og sikrer, at profilerne har de optimale betingelser for at levere offensivt. 

Central midtbane: Jeppe Grønning, Viborg FF (16 kampe/1 mål)
Den 31-årige Viborg-anfører har aldrig været bedre, og efter at have ført en tilværelse i NordicBet Ligaen og bunden af Superligaen, er han nu nummer to i Superligaen med Viborg FF, og han har selv en enorm andel i det. Ingen spiller har løbet flere meter i denne sæson, og han fylder nærmest for to mand i Viborgs presspil. Samtidig kan han se tilbage på et efterår med masser af bolderobringer, blokeringer, og hvad der ellers hører sig til, når man er en defensiv midtbanetype.

Højre kant: Anders Dreyer, FC Midtjylland (15 kampe/8 mål)
Den danske landsholdsbobler har i Europa set Gustav Isaksen løbe med overskrifterne, men i Superligaen er det Dreyer, der har været stjernen for FC Midtjylland. Otte mål i 15 kampe taler sit tydelige sprog. Har en venstre fod, der er blandt de allerbedste i Superligaen. Får han en chance, scorer han som regel.

Offensiv midtbane: Viktor Claesson, FC København (16 kampe/8 mål)
I et svært efterår for FC København er der ikke mange, der har holdt niveau, men svenske Viktor Claesson har leveret varen og har vist sig som en rigtig stærk spiller, der tilmed har overtaget anførerbindet i Zecas fravær. Svenskeren har scoret meget vigtige mål for FCK, og det er en spiller, der fylder meget for de forsvarende mestre.

Venstre kant: Andreas Schjelderup, FC Nordsjælland (16 kampe/9 mål)
Strålende, strålende halvsæson af det norske stortalent, der har brændt Superligaen af og står klar til at erobre Europa. Spørgsmålet er, hvornår FC Nordsjælland har tænkt sig at sælge landsholdsbobleren. Han har kontraktudløb i sommeren 2024 og afviser at forlænge, men med et mesterskab i sigtekornet, kan FCN sagtens vente til sommer med at sælge stortalentet.

Angriber: Jay-Roy Grot, Viborg FF (16 kampe/8 mål)
Har været plaget af skader gennem sin karriere, men han har fået sat det hele sammen i Viborg FF, hvor han sammen med holdkammeraterne har spillet et fremragende efterår. Klubben er nummer to, og Jay-Roy Grot er også delt toer på topscorerlisten. Grot har udløb til sommer, og VFF vil gerne forlænge. Men er interessen gengældt? Grot slutter som nummer fire i afstemningen til Efterårets Profil, og blandt andet derfor får han pladsen foran topscorer Patrick Mortensen og den dygtige Ernest Nuamah.