Video : Tipsbladet
Generelle

Det er slut: Anders Lindegaard stopper karrieren

Mens danske landsholdsspillere gør klar til slutrunden i Qatar, siger en tidligere landsholdsmålmand stop efter en lang og begivenhedsrig karriere.

Han har stået for Danmarks landshold og spillet på nogle af de største fodboldarenaer i verden, men nu er det endegyldigt slut på karrieren som professionel fodboldspiller.

Det afslører Anders Lindegaard i et interview med Tipsbladet fredag.

Anders Lindegaard har stået for svenske Helsingborg siden 2019, men nu er det altså slut.

Hvorfor nu?

- Fordi nu er det rigtige tidspunkt. Jeg er mæt af fodbold både fysisk og mentalt. Jeg har været heldig nok til at spille, til jeg er 38, siger Anders Lindegaard til Tipsbladet.

- Det er de færreste forundt. Nu holder jeg fast i et tidspunkt, jeg selv har valgt, og det har været vigtigt for mig. Jeg tror, det er rigtig svært, hvis man bliver tvunget til at stoppe i en tidligere alder uden at beslutte det selv.

Karrieren tog fart i norske Aalesund, hvorfra Anders Lindegaard skiftede til Manchester United og en tæt kamp om posten med Uniteds nuværende førstemålmand David De Gea.

Lindegaard har siden stået for en række engelske klubber.

38-årige Anders Lindegaard er noteret for fem A-landskampe i 2010 og 2011, mens det i de tidlige år som topspiller blev til seks unglandskampe.

Læs hele historien om Anders Lindegaards karrierestop og et langt liv i fodbold i Tipsbladets trykte udgave fredag.

Her stiller vi også skarpt på Efterårets Profil Andreas Schjelderup og har en barsk historie om livet for en migrantarbejder i Doha her i efteråret 2022, kort tid før VM-slutrunden i fodbold.