Video : Tipsbladet
Premier League

Rasmus Ankersen bag stort kup i FC København

Den danske forbindelse var varm i sommer, da Southampton gik på rov i FC København.

Ud af det blå mistede Jess Thorup sin højre hånd i FC København i sommer.

Southampton valgte at gå på rov hos de nykårede danske mestre, hvor man gaflede assistenttræner Rubén Sellés. Premier League-klubben skulle bygge en ny stab rundt om Ralph Hasenhüttl, hvor Sellés toppede englændernes ønskeliste.

Det lå dog ikke ligefrem i kortene, at spanieren skulle skifte FC København ud med Premier League. Fremtiden var faktisk en anden, siger Rubén Sellés til Tipsbladet.

- Min plan var faktisk at blive i FC København. Jeg syntes, at vi i halvandet år havde bygget et fundament i forhold til, hvad jeg og Jess gerne ville have holdet til. Min ide var at blive der og nyde Champions League-kvalifikationen, som forhåbentlig ville ende med et gruppespil, som det også gjorde.

- Min kontrakt udløb med FCK efter denne sæson, men da Southampton kom, så var deres tilbud i mange henseender - ikke kun det økonomiske - et skridt fremad for mig. Det er en stor rolle i verdens bedste liga, så jeg besluttede mig for at skifte, da Southampton også var meget klare i spyttet omkring, at de gerne ville have mig. Når nogen er så klare, så er det bare en fornøjelse.

Southampton blev tidligere på året opkøbt af Sport Republic, som har danske Rasmus Ankersen med ombord. Forbindelsen mellem Ankersen og Sellés ligger lige til højrebenet, da Rasmus Ankersen kender assistenttræneren fra sin tid som ejer af FC Midtjylland.

Rasmus Ankersen var også en del af kuppet i FC København, der bragte Rubén Sellés til den engelske sydkyst i sommer.

- Nogle af dem [de danske ejere, red.] har jeg haft samtaler med tidligere, så da vi færdiggjorde sæsonen i Danmark med FCK, så henvendte de sig med et meget konkret tilbud. Derefter havde vi nogle samtaler i løbet af to til tre dage, og så besluttede de sig for at tilbyde mig stillingen.

- Jeg kender godt Rasmus, men det var ikke direkte ham. Jeg talte med ham i forbindelse med de sidste detaljer omkring kontrakten. Det var Southamptons sportsdirektør, der henvendte sig til mig, så mødtes jeg med direktøren samt manageren og til sidst Rasmus, siger Rubén Sellés.

Hektisk halvt år i England
I Southampton har Rubén Sellés haft en rolle som ledende assistenttræner, hvor han ligesom i FC København har stået for klubbens defensiv. Derudover har han haft ansvaret for Southamptons dødbolde.

Kyle Walker-Peters har blandt andet rost den tidligere FCK'er, men alligevel har hans evner ikke været nok til at løfte Southampton tilstrækkeligt. Man overvintre under nedrykningsstregen og den 7. november fyrede man også cheftræner Ralph Hasenhüttl.

- Det startede mandag morgen med klubbens beslutning om at fyre Ralph. Derfra stod det også klart, at jeg skulle være den midlertidige manager. Du kan sikkert forestille dig følelsen, som vi har, efter at Ralph, der har været i klubben i fire år, er blevet fyret.

- Vi forsøgte at få styr på spillernes følelser og holde gruppen sammen. Da vi gennemgik træningen den mandag, så måtte vi forberede en solid plan til pokalkampen om onsdagen. Vi skulle inkludere nogle nye elementer til spillet, rotere nogle spillere, så det var en travl periode, men jeg vil sige tak til alle for at tage et skridt ad gangen.

I fire dage kunne 39-årige Rubén Sellés kalde sig for Premier League-manager, indtil man hentede Nathan Jones i Luton Town. En enkelt kamp nåede han i spidsen for Southampton, hvor man avancerede i Carabao Cuppen mod Sheffield Wednesday.

- Jeg kender enhver del af processen og jeg nød kampen. Det var en episk afslutning, hvor vi gik videre efter straffesparkskonkurrence. Vi burde have lukket kampen tidligere, men det skete ikke. Det var en fantastisk følelse at have alle omkring mig. Publikum var også gode.

- Det var en meget svær situation, hvor man fyrer en manager, hvorefter du har to dage til at forberede en pokalkamp. Uanset hvilken division pokalmodstanderen spiller i, så vil det altid være svært. Holdet gjorde det rigtig godt både taktisk og mentalt.

Efter det første halvår i Southampton for Rubén Sellés er klubben placeret under nedrykningsstregen med 12 point. Man er fortsat i live i Carabao Cuppen. I fjerde runde møder man Lincoln City.

Foto: Getty Images