Video : Tipsbladet
Superliga

FCM jagtede upopulær nordmand: Droppet af Ståle

FC Midtjylland forsøgte i sommer at hente en norsk spiller, der siden mistede landsholdspladsen på et kontroversielt skifte.

FC Midtjylland fik i sommer travlt med at se på midtbanespillere, da Raphael Onyedika et par døgn før lukningen af transfervinduet røg til Club Brugge for omtrent 75 millioner kroner.

Som Tipsbladet tidligere på måneden fortalte, var norske Morten Thorsby en af spillerne til overvejelse, en spiller FCM næppe har slettet fra listen over fremtidige muligheder trods et skifte til Union Berlin.

Men midtjyderne havde også kig på  andre midtbanespillere for at stå stærkt til en travl sæson, og ifølge Tipsbladets oplysninger var en af de spillere, man kiggede efter, en meget omdiskuteret, nu forhenværende, landsholdskammerat.

Det var Mathias Normann, der i flere sæsoner har spillet i russisk fodbold, som FC Midtjylland så nærmere på og forhørte sig om.

Mathias Normann (til venstre) var i foråret på leje i Norwich.

Man fristes til at sige, at livet måske havde været lettere for Normann, hvis han havde valgt FC Midtjylland.

For midtbanespilleren kom gevaldigt i vælten, da han mod det norske fodboldforbund og landstræner Ståle Solbakkens råd skrev kontrakt med russiske Dinamo Moskva.

Normann spillede i foråret for Norwich, da Ruslands krig mod Ukraine gav spillere lov til ekstraordinært at forlade russiske klubber.

Og da hans kontrakt med Rostov ophørte i sommer, var forventningen, at han ville se vestpå i sit næste klubvalg.

Men Normann valgte altså Dinamo i Ruslands hovedstad i stedet for blandt andre FC Midtjylland og italienske Lecce, og det skifte fik Ståle Solbakken og Norges forbund til at udelukke midtbanespilleren fra landsholdet.

FC Midtjylland skal til vinter sandsynligvis erstatte Evander, der efter alt at dømme bliver solgt til Portland Timbers, ligesom man også leder efter en ekstra midtbanespiller og en angriber på januars transfermarked.