Video : Tipsbladet
VM

Enorm Eriksen-hyldest på pressemøde i Doha

Der var store roser til Christian Eriksen på landsholdets afsluttende pressemøde før VM-premieren.

Tipsbladet i Qatar

Christian Eriksens ulykke ved EM sidste år er måske gemt, men på ingen måde glemt.

Derfor var det også et tema på mandagens pressemøde i Doha, at den danske 10'er er kommet stærkt tilbage efter sit hjertestop, og at han ventes at spille en nøglerolle under VM, som for Danmarks vedkommende starter tirsdag mod Tunesien.

- Før EM sagde jeg, at han var hjertet i holdet. Når han spiller, har han en fantastisk evne til at tage kampens rytme til sig og kontrollere opgøret med sine afleveringer, visioner og arbejdsindsats. Først og fremmest er det fantastisk at have Christian tilbage. Også som person. Han er en fantastisk spiller, men en endnu bedre person.

- Jeg husker, da han kom tilbage i marts og scorede mod Holland - fra det øjeblik havde vi ham tilbage. Det er bare en fornøjelse at arbejde med Christian. Ved gårsdagens træning besluttede vi os for ikke at gøre så meget og ikke øge intensiteten for voldsomt, men Christian kan ikke lade være. Man skal nærmest trække ham fra banen. Kærligheden til spillet er det vigtigste for Christian, fastslår landstræner Kasper Hjulmand.

Han bakkes op af landsholdsanfører Simon Kjær.

- Vi er alle glade og taknemmelige for, at Christian er her efter det, der skete. Som fodboldspiller er han nok en af de bedste, jeg nogensinde har set i forhold til kvalitet og kærlighed til spillet, og han nyder bare at være her. Han sætter måske endnu mere pris på det end os andre. Vi elsker at have Christian med, og hvert minut, han spiller, er et plus for Danmark, fastslår Kjær.

Christian Eriksen skiftede til Manchester United forud for denne sæson, og han har fået masser af spilletid på Old Trafford - kort før VM-afrejsen lykkedes det ham også at score sit første mål for storklubben.

Tirsdag spiller Christian Eriksen sin landskamp nummer 118 for Danmark.