Video : Tipsbladet
1. division

Jubler over VM-brandkamp: De har ikke ringet endnu

Vejle-direktøren jubler over, at holdets iranske landsholdsspiller spillede en brandkamp i fredagens sejr over Wales.

Det er sjældent, at en spiller for NordicBet Ligaen i Danmark er udtaget til VM, men det er tilfældet med Vejle-profilen Saeid Ezatolahi. 

Han og resten af Irans landshold tog fredag en kæmpe tørn, da man med to sene scoringer vandt 2-0 over Wales. Her spillede Ezatolahi en blændende kamp for Iran på det største udstillingsvindue overhovedet. Med tanke på at der til hver VM-kamp sidder massevis af scouts på stadion og observerer, så er det nærliggende at forestille sig, at der kan komme en stigende interesse for Ezatolahi, når han leverer gode præstationer, men Vejles direktør, Henrik Tønder, har ikke travlt. 

Har du kunnet mærke, at telefonen bimler og bamler?

- Nu er det en time siden, at kampen blev færdig, så det er ikke sådan, at de har ringet endnu. Men det kan da ske, at de kommer.

Håber du det?

- Ja, selvfølgelig. Jeg håber, at der er interesse for alle vores spillere.

Har der været noget interesse for Saeid, efter han er taget afsted?

Nej, det tror jeg ikke, at der har. Det er ikke noget, jeg har talt indgående med min sportschef om. Vinduet er ikke åbnet endnu, så vi tager det stille og roligt. Vi glæder os over, at han gør det godt. Det er sådan set det vigtigste.

Er planen, at han skal spille i Vejle til foråret?

Udgangspunktet er, at han skal spille her. Men ligesom alle vores andre spillere, så lever vi af at sælge spillere. Så hvis der er noget, der er så attraktivt, at vi synes, det giver mening, så vil vi jo se på det. Det gælder ikke kun for Saeid. Det gælder generelt. Det er vores forretningsmodel, forklarer Henrik Tønder til Tipsbladet.

Han vil i langt større grad hellere tale om, hvor stort det er for det iranske landshold at hente en sejr ved VM. Han peger her på, at det må være enormt svær for de iranske spillere at repræsentere landsholdet med tanke på det pres, der er fra styret, og fra folket som i stor grad har protesteret mod styret. 

Tidligere i slutrunden nægtede de iranske spillere at synge med på nationalsangen, hvilket vidner meget om, at turneringen handler om noget mere end bare at spille fodbold. 

- Først og fremmest glæder vi os jo over, at han og holdet vinder. Nu bliver der talt meget om Qatar og reaktionerne dernede, men hvis man kigger på, hvad de kommer fra i Iran, og det pres de spiller under, dels fra styret og dels fra folket så er det fantastisk. På den front glæder vi os helt vildt over det.

- Det er jo enormt dilemmafyldt for ham og de øvrige spillere, i og med de er meget store forbilleder i Iran. På den ene side er der jo et styre, som vi vist alle er klar over hvordan agerer. På den anden er der jo folket. De er jo et spejl af folket, så der er pres fra begge sider.

- På den måde er det et helt andet game for ham, end noget andet vi er vidner til. Det pres de spiller under, og som han er under, der er der nogle helt andre ting på spil. Så vi har enormt meget sympati for Saeid og hans holdkammerater, fortæller Henrik Tønder.

Saeid Ezatolahi har tidligere været udlejet fra Vejle, men har tilbagt dette efterår hos nedrykkerklubben. Spørgsmålet er så, om han også til foråret vil være at finde i Vejle, hvis han igen leverer gode VM-præstationer.