Video : Tipsbladet
VM

Kasper Schmeichel dybt imponeret over FCK-spiller

Den danske stjernemålmand Kasper Schmeichel hylder FC København-profil

Tipsbladet i Qatar 

Ethvert godt fodboldbrag indeholder en masse kampe i kampen, og den, der vinder målmandsduellen, er nået langt. 

I Danmarks skæbnekamp mod Australien på onsdag er det Kasper Schmeichel og FC Københavns Mathew Ryan, der vogter målet i hver sin ende, og de har stået over for hinanden et hav af gange i Premier League.

Kasper Schmeichel har stor respekt for FCK-stjernen.

- Han er en rigtig dygtig målmand. Han er meget rutineret, god med fødderne og meget reaktionsstærk. Jeg har set nogle af FC Københavns kampe i Champions League i år, hvor han har en stor andel i, at de er. Han er en rigtig dygtig målmand med et højt internationalt niveau og meget erfaring, siger Schmeichel og tilføjer:

- Jeg har fulgt ham tæt, mest for hans tid i Brighton, og jeg har set, hvordan han er gået fra én, man ikke kendte, til en meget respekteret målmand.

De største roser på søndagens pressemøde i den danske VM-lejr uddelte Kasper Schmeichel dog til en holdkammerat.

Christian Eriksen har ikke for alvor fået sat et aftryk på slutrunden indtil nu, men hans betydning for det danske landshold er tæt på umulig at beskrive. 

- Vi har sagt mange gange, at han er en af de mest intelligente spillere i verden. Han er hjertet, sjælen og hjernen på det her hold. Meget få spillere kan positionere sig som ham på banen, og så arbejder han røven ud af bukserne for holdet. Han er en verdensklassespiller, og jeg nyder at se ham på det niveau uge efter uge for Manchester United, fastslår den danske målmand.

Christian Eriksen er en del af en dansk offensiv, der har haft det svært under slutrunden, men Kasper Schmeichel tror på, at det forløser sig mod Australien.

- De har selvtillid. Jeg kan kun sige, at når man kigger på vores hold over de seneste par år, har vi ikke haft problemer på det område. Det har været marginaler, som skal gå vores vej, og så skal det nok komme, fastslår Kasper Schmeichel.

Danmark er pisket til at vinde over Australien på onsdag, hvis Kasper Hjulmands tropper skal avancere til ottendedelsfinalerne.