Video : Tipsbladet
VM

Enhedslisten vil tilbyde iranske spillere asyl

Det gælder desuden også andre, som flygter fra det iranske præstestyre.

Det vakte stor opsigt, da de iranske spillere undlod at synge med på deres nationalsang forud for VM-opgøret mod England. Det er blevet tolket som en klar protest mod deres præstestyre, som der for tiden er store demonstrationer mod.

Det udløser nu også en sikkerhedsrisiko for de iranske spillere, og dem vil Enhedslisten Leila Stockmarr beskytte. Det fortæller hun i et interview med Ekstra Bladet.

- Vi synes klart, at de skal tilbydes asyl og have mulighed for at søge det i Danmark. Men vi synes også, at vi skal tilbyde det til andre, der flygter fra præstestyret lige nu, lyder det fra folketingspolitikeren.

Hun peger endvidere på, at spillerne har sat deres liv i fare, og derfor skal de tilbydes asyl.

Derudover skal de iranere, der er på udrejsecentre, have deres sag genovervejet, påpeger Stockmarr, som dog ikke får den store opbakning til forslaget fra Socialdemokratiets udlændingeordfører Kasper Sand Kjær.

Han fortæller, at hvis man er politisk forfulgt, så vil det i forvejen være noget, som man givetvis får asyl på, hvis man søger om det.

Situationen i Iran er kommet på baggrund af den 22-årige Mahsa Aminis død, som kom efter en anholdelse, der blev foretaget, fordi hun ikke bar hovedbeklædning. Kvinder har siden brændt deres slør i gaderne i protest. Det har myndighederne i Iran svaret hårdt igen mod med masseanholdelse og sågar dødsfald til følge.

I USA har man valgt at fjerne et symbo fra Irans flag. Læs mere om det her.