Video : Tipsbladet
Superliga

Afslører til Tipsbladet: Jeg var tæt på AGF

AGF har haft flere australiere i de seneste år, og en af Australiens VM-spillere var også tæt på at skifte til den aarhusianske klub, fortæller han.

Tipsbladet i Qatar. 

Trådene fra Australiens VM-trup til Superligaen er mange. Mathew Ryan er på kontrakt i FC København, Joel King spiller i OB, Awer Mabil har en fortid i FC Midtjylland, og den fysiske træner Andrew Clark er udlånt fra FC København til Socceroos under VM. 

Og så er der også Keanu Baccus.

Man skal nok følge AGF særdeles godt for at huske Baccus, men i sommeren 2020 var midtbanespilleren et brandvarmt emne hos “De Hviie”. Ja, sågar var århusianernes daværende sportschef, Peter Christiansen, ude og bekræfte, at den daværende Western Sydney Wanderers-spiller var et emne.

Nu er han altså med Australien til VM, og Tipsbladet slog mandag vejen forbi australiernes træning forud for skæbnekampen mod Danmark for at spørge Keanu Baccus, hvor tæt han egentlig var på et skifte til Smilets By. 

- Det var et par år siden, vist 2020, og AGF rejste endda over for at se mig spille i Australien. Ja, det var ret tæt på for at være ærlig.

- Men så skete nogle ting med min klub i Sydney, så det i sidste ende ikke lykkedes. På det tidspunkt var jeg også en lille smule ung i forhold til at skulle spille i udlandet, og jeg følte, jeg spillede meget og ville have flere minutter dér (i Western Sydney Wanderers). Så det lykkedes ikke, men det var okay, fortæller Keanu Baccus med smil.

Keanu Baccus, der i dag er 24 år, kom altså ikke til dansk fodbold, men han kom til Europa tidligere i år. Her skiftede han fra Western Sydney Wanderers til St. Mirren i den bedste skotske række.

Midtbanespilleren står noteret for tre australske landskampe, heriblandt to ved dette VM, og kan spille sin fjerde, når Danmark og Australien mødes onsdag.