VM

Tidligere FCN-profil den store helt for Ghana

Mohammed Kudus scorede to gange for Ghana, der hentede den første sejr i Qatar, da Sydkorea blev slået 3-2.

Ghana spillede sig mandag nærmere et avancement til ottendedelsfinalerne ved VM i Qatar.

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller Mohammed Kudus blev matchvinder, da ghaneserne slog Sydkorea med 3-2.

Den 22-årige midtbanespiller scorede to gange i sejren over sydkoreanerne, der stred godt imod og var med til at skabe en hæsblæsende og afvekslende fodboldkamp.

Sydkoreas landstræner, portugiseren Paulo Bento, modtog efter slutfløjt rødt kort for brok.

Sydkorea startede bedst, men Ghana tog føringen midtvejs i første halvleg, da Mohammed Salisu opfangede en nedfaldsbold efter et frispark og sparkede afrikanerne på 1-0.

Kudus øgede til 2-0 ti minutter senere, da han med hovedet fik snittet et indlæg videre i mål.

Sydkorea fik på under tre minutter i anden halvleg udlignet til 2-2 på to næsten identiske mål. Indlæg fra venstrekanten havnede inde foran mål, hvor Gue-Sung Cho to gange headede bolden i kassen.

Bedst som kampen begyndte at tippe sydkoreanernes vej, så slog Mohammed Kudus til igen. En aflevering fik lov til at passere igennem modstanderens straffesparksfelt, hvor Kudus sparkede Ghana på 3-2.

Kudus spillede for FC Nordsjælland fra 2018 til 2020, inden han blev solgt til Ajax Amsterdam.

Sydkoreanerne lagde i resten af kampen et voldsomt tryk ned mod afrikanernes mål, men manglede præcision og ghanesiske mirakelredninger på målstregen betød, at Ghana kunne sætte holdets første tre point ind på VM-kontoen.

Dommeren afblæste kampen ti minutter inde i tillægstiden, inden Sydkorea nåede at eksekvere et hjørnespark. Det fik landstræner Paulo Bento til at brokke sig så meget, at han fik rødt kort og derfor er i karantæne i Sydkoreas sidste gruppekamp.

Portugal topper gruppe H med tre point, mens Ghana har samme pointantal på andenpladsen. Uruguay og Sydkorea har et enkelt point hver i bunden af gruppen.

Senere på mandagen mødes Portugal og Uruguay i anden spillerunde, og med en sejr kan portugiserne sikre sig videre avancement.

I tredje og sidste spillerunde mødes Ghana og Uruguay, mens Portugal og Sydkorea står over for hinanden.