Video : Tipsbladet
Superliga

Afsløring: FCN kan tjene kassen på Mohammed Kudus

Der er ikke noget at sige til, hvis Superliga-klubben sidder og klapper over Mohammed Kudus' præstationer ved VM.

Mohammed Kudus har været brandvarm i denne sæson, og i øjeblikket brænder han VM-slutrunden af for Ghana. 

Han var stærk mod Portugal i første kamp, og mod Sydkorea mandag kom han på måltavlen to gange. Ghaneseren er lige nu en af de spillere, der tales varmest om ved slutrunden, og man kender sangen; Store præstationer ved et verdensmesterskab har det med at kaste et stort skifte af sig. 

Det kan sagtens komme på tale for den tidligere FC Nordsjælland-stjerne, og selveste Liverpool meldes interesseret med flere optrædender blandt klubbens scouts til Ghanas landskampe i Qatar.

Et eventuelt skifte efter VM vil ikke bare komme Kudus, hans klub AFC Ajax og den købende klub til gode. Det vil så sandelig også komme FC Nordsjælland til gavn. 

Ifølge Tipsbladets oplysninger fik FC Nordsjælland forhandlet sig frem til en videresalgsklausul på 15 procent, da de solgte Kudus til Ajax i sommeren 2020 for omkring 75 millioner kroner. 

Det betyder helt konkret, at FC Nordsjælland modtager 15 procent af transfersummen, efter de første 75 millioner kroner er betalt til Ajax. Sælges Kudus for eksempel for 100 millioner kroner, skal FC Nordsjælland have 15 procent af 25 millioner kroner. Én ting er sikkert, og det er, at Kudus sælges for meget mere.

Tipsbladet opstiller her tre scenarier for at illustrere, hvor meget FC Nordsjælland kan tjene på den flyvende ghaneser. 

1. Mohammed Kudus sælges for 200 millioner kroner
Dette er med afstand det mest urealistiske scenarie, da Kudus bør sælges for mere. Det er udelukkende for at vise, hvad FC Nordsjælland som minimum kan tjene på offensivspilleren. 

Sælges Kudus for denne pris modtager FC Nordsjælland 15 procent af 125 millioner kroner. Dette beløb er 18,75 millioner kroner. 

2. Mohammed Kudus sælges for 300 millioner kroner
Dette scenarie virker mere realistisk.

Kudus har i denne sæson scoret et fremragende mål på Anfield, og særligt i Champions League har han været godt spillende. I Europas stærkeste klubturnering har han været involveret i ét mål pr kamp i gruppespillet, og med hans foreløbige præstationer ved VM, så er det på ingen måde urealistisk at forestille sig et skifte i denne prisklasse.

Det er også typisk denne pris, Ajax sender spillere afsted for, der måske ikke har niveau til de allerstørste klubber i Europa, men som stadig er gode startere med en alder, hvor der er mange års førsteholdsfodbold tilbage i dem.

Sælges Kudus for denne pris modtager FC Nordsjælland 15 procent af 225 millioner kroner. Dette beløb er 33,75 millioner kroner. 

3. Mohammed Kudus sælges for 450 millioner kroner
Her er vi oppe i den helt tunge ende, men hvis Mohammed Kudus fortsætter sit storspil ved VM, kan intet afvises.

Kombinerer man dette med, at interessen for ham er særlig varm fra Premier League, der er vant til at smide heftige summer efter spillerne, og at AFC Ajax er mestre i at sælge sine stjerner dyrt, så er det ikke urealistisk med et skifte i denne prisklasse.

For eksempel solgte Ajax i sommer Antony for estimeret 733 millioner kroner til Manchester United, og med tanke på at Kudus' tal for denne sæson er på samme niveau, hvis ikke bedre end Antonys fra sidste sæson, så ligner 450 millioner nærmest småpenge. 

Sælges Kudus for denne pris modtager FC Nordsjælland 15 procent af 375 millioner kroner. Dette beløb er 56,25 millioner kroner.