Video : Tipsbladet
Benelux

Advarer Brian Riemer: De er hårde og brutale

Den tidligere assistenttræner i belgiske KRC Genk, Glen Riddersholm, er glad på Brian Riemers vegne over ansættelsen i Anderlecht, men han forudser samtidig også en stor opgave for danskeren.

Brian Riemer har landet sit drømmejob i Anderlecht, hvor han overtager tøjlerne fra den midlertidige træner Robin Veldman.

Den 44-årige dansker har takket ja til jobbet i den belgiske storklub efter en periode som assistenttræner under Thomas Frank i Brentford de seneste fire år.

Titlen som cheftræner er faktisk forholdsvis ny for Brian Riemer, da han hovedsageligt har været ungdomstræner og assistenttræner gennem sin karriere. Det bliver dog ikke nogen hæmsko for ham.

Det siger hans danske trænerkollega i IFK Norrköping, Glen Riddersholm, der iøvrigt kender den belgiske liga særdeles godt efter sit ophold i KRC Genk, til Tipsbladet.

- Brian har rigelig erfaring til at gå ind i det job. Brian ved, hvem han er, og han er klar i spyttet omkring sin form for fodbold. Jeg er helt sikker på, at han også er en meget tydelig leder. Jeg håber virkelig, at det kommer til at lykkes for Brian.

- Kommer det ikke til at lykkes, så handler det ikke om manglende erfaring som cheftræner. Når man har bevæget sig rundt på den scene, som han har gjort i både Championship og Premier League, som er to af de mest kompetitive ligaer i verden, så har han rigelig med erfaring til at tage skridtet, siger Glen Riddersholm.

50-årige Glen Riddersholm var assistenttræner i KRC Genk i knap et år fra november 2021 til sommeren 2022, hvor samarbejdet stoppede, da klubben fik en ny cheftræner i sommer. Riddersholms første udlandsjob i Belgien har også lært ham en vigtig lektie om tilværelsen i Benelux-landet.

- Selvom alle har givet håndslag på, at det er et projekt, der skal tage den tid, det tager, så vil min erfaring og vurdering være, at den tid man tror, man har, den har man ikke i Belgien. Der bliver afregnet ved kasse ét ret hårdt og brutalt. Den danske måde at anskue fodboldtilværelsen på fra et ledelsesmæssigt synspunkt er ikke kommet helt derned endnu.

- Han træder ind i en liga og en belgisk kultur, hvor trænerne generelt sidder løst i sædet, hvis ikke du får succes. Der er pres på fra første fløjt. Noget af det vi kommer fra i Danmark, hvor vi snakker om udvikling og forskellige processer i en fodboldklub, det har Anderlecht også gjort, hvor de var på vej op under Kompany, men nu har de så taget et dyk i den forkerte retning. Det viser bare, hvor svært det er at navigere i en stor klub. Det ser man også i Danmark, hvor der er stor medie- og fanbevågenhed på de store klubber, hvor svært det er at styre sådan et skib i havn over tid. Der venter en enorm opgave for både Brian og Jesper.


Thomas Frank og Brian Riemer havde i fire år et stærkt samarbejde i Brentford.

Jesper Fredberg blev ansat som klubbens nye fodbolddirektør i november, og han har altså valgt at pege på sin landsmand til at styre Anderlecht-skibet i havn. Selvom den danske forbindelse vil komme under pres ifølge Glen Riddersholm, så er han begejstret for projektet i Anderlecht.

- Han kommer under pres fra første sekund, og det samme gør Jesper Fredberg. Det er en stor beslutning at tage en landsmand ind, så der kommer stort tryk på fra dag ét. Jeg kender Jesper som en modig sportsdirektør og et menneske, som følger det, han stoler og tror på. Det er vigtigt for en cheftræner, at man er omgivet af folk, der tror på en. Jeg er ikke i tvivl om, at man i hele forløbet op til ansættelsen af Brian Riemer har haft de rigtige snakke. Det er et godt match, lyder det fra Glen Riddersholm.

På et personligt plan glæder det også den tidligere FC Midtjylland-cheftræner, at Brian Riemers succes i Brentford nu udmynter sig i en cheftrænerpost i Anderlecht.

- Jeg er super glad på Brians vegne. Jeg kender ham som et yderst sympatisk menneske og en topkompetent træner. Det har han også vist gennem det samarbejde, han har haft med Thomas Frank i Brentford.

- Det er jo sådan, at det ofte er cheftræneren, der står fremme i lyset og tager de fleste af de positve eller negative ting, men der er altid en stab bagved, som har en enorm stor indflydelse på, om tingene går godt. Der har Brian selvføglelig haft en væsentlig del af ansvaret og har en stor aktie i den fantstiske udvikling, som Brentford har gennemgået over lang tid.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg synes også, at Thomas Frank har været god til at italesætte Brian Riemers vigtighed, og det har man også kunne se gennem spillerreaktioner, at han har sat et stort aftryk i og omkring Brentford.

44-årige Brian Riemer har foruden assistenttrænerjobbet i Brentford arbejdet mange år i FC København. Nu skal han frem til 2024 forsøge at bringe Anderlecht tilbage til toppen af belgisk fodbold.

Foto: Getty Images.