Video : Tipsbladet
Bundesliga

Skete kun mod FCK: Alligevel ringer alarmklokkerne

Dortmund har valgt at sætte prisen på billetterne op til denne sæson, hvilket bliver kaldt et "alarmerende tegn". Alligevel oplever man ikke særligt mange tomme sæder.

Dortmund valgte i sommer at hæve priserne på billetterne til klubbens hjemmekampe.

Det skete som følge af et blodrødt regnskab, hvor man tabte store penge på coronanedlukningen og fik færre tv-penge, skrev Ruhr Nachrichten dengang.

Selvom priserne for sæsonkortholdere og billetter til Dortmund hjemmekampe steg, så har klubbens fans været yderst trofaste. Blot to gange i dette efterår har der været tomme sæder og blot en enkelt gang har sæderne været tomme på hjemmeholdets tribuner.

Det var mod FC København i Champions League, mens man mod Hoffenheim heller ikke kune mønstre et fuldt hus, men det var på grund af, at gæsterne ikke kunne udfylde udebaneafsnittet.

Selvom Signal Iduna Park bliver fyldt op, så får de stigende billetpriser hos Dortmund alligevel alramklokkerne til at ringe i Tyskland. Fortuna Düsseldorfs formand, Alexander Jobst, er meget bekymret over udviklingen.

- Når en af de førende klubber som Borussia Dortmund laver om på billetpriserne for første gang i 18 år, så er det et alarmerende tegn for os, siger han ifølge Ruhr Nachrichten, da han frygter, at det bliver en tendens, som så vil skabe flere tomme sæder i andre klubber med knap så trofaste fans.

- Vi i Fortuna tænker meget over dette, fordi vi ser væksten indenfor medie- og sponsorindtægter, billetsalg og gæstfrihed stagnere og på nogle områder er den endda faldende. Jo før vi begynder at tænke over det, jo mere er det i vores egne hænder.

Modsat Dortmund har Fortuna Düsseldorf store problemer med at fylde deres stadion op, så på den måde vil de ikke få den samme økonomiske fordel ud af at hæve billetpriserne, hvilket givetvis også vil skabe flere tomme sæder, da priserne bliver for høje.

I syv ud af otte Bundesliga-kampe var der fuldt hus på Signal Iduna Park, mens der var lidt over 11.000 tomme sæder til kampen mod FCK. Her havde 70.000 fundet plads på Signal Iduna Park, som har plads til 81.365 tilskuere.