Video : Tipsbladet
Generelle

FCM-flop i vild forvandling: Nu koster han 75 mio.

Han lykkedes aldrig i dansk fodbold, men nu er han brandvarm og det samme er prisskiltet.

Ukrainske Artem Dovbyk og FC Midtjylland blev aldrig til noget vellykket samarbejde.

Angriberen kom til FC Midtjylland i januar 2018, men efter blot et mål i 22 kampe, så sendte man ham retur til SK Dnipro-1 i Ukraine. Det har vist sig at være en god løsning for både klubben og Artem Dovbyk.

Den 25-årige angriber er således forvandlet fra sin tid i dansk fodbold. Han har banket 40 mål ind i 67 kampe, hvor han særligt i denne sæson har været brandvarm. Det afspejler sig også i interessen, hvilket hans agent, Alexey Lundovsky, kan skrive under på.

- Jeg kan forsikre dig, at der er interesse fra England, Italien, Frankrig, Tyrkiet og Belgien. Det er hvis vi taler om klubber, som beder om data, statistikker og videoer, siger han til Tribuna.

Artem Dovbyk var allerede i sommer varm på transfermarkedet, hvor det længe lignede, at han skulle lave et skifte til Serie A. I sidste ende gik det i vasken, selvom der landede et bud på 75 millioner kroner fra Salernitana. Den pris kommer nye bejlere som miminum også til at skulle betale.

- Jeg var overrasket over transferbeløbet. Man ser beløb på 52 til 59 millioner kroner blive nævnt. Dnipro-1 vil slet ikke kigge på disse beløb. Jeg minder dig lige om, at tilbage i sommer, da Dovbik var uden kampform, der tilbød de [Salernitana, red.] 75 millioner kroner for ham, siger Alexey Lundovsky og fortsætter.

- Mange tvivlede på Artem efter pausen i ligaen [på grund af krigen i Ukraine, red.] og hans skade, men han var hurtigt tilbage på tronen. Nu er han igen topscorer i ligaen og toppede det med gode præstationer i Europa. Hans prisskilt vil helt sikkert være højere end i sommer.

Artem Dovbyk har i denne sæson været en force for Dnipro-1 i den bedste ukrainske række. Han har scoret 11 ligamål i 14 kampe. I Conference League har han været lige så suveræn, hvor det er blevet til fem mål i seks gruppespilskampe.

Kontrakten med Dnipro-1 løber frem til udgangen af 2023, så klubben skal til at sende ham afsted, hvis de fortsat vil blive ved med at kræve over 75 millioner kroner for ham. Til sommer kan han således gå gratis, hvis ikke han forlænger sin aftale.

Ender det med et stort salg af Artem Dovbyk, så kan man ikke fortænke FC Midtjylland i at følge med. De har ifølge angriberen selv en stor videresalgsklausul på den ukrainske angriber. Læs mere om det HER.