Video : Tipsbladet
Superliga

Her er prisen: Derfor tog FCM-storsalg så længe

FC Midtjylland kan score adskillige millioner ekstra på salget af Evander, der bliver Portland Timbers' største køb nogensinde.

FC Midtjylland kan senere i dag præsentere et salg af den brasilianske profil Evander.

Det er som ventet MLS-klubben Portland Timbers, der køber den 25-årige brasilianer fri af Superliga-klubben, og der er tale om en kurtisering af de længere på transfermarkedet.

Således meldte Portland Timbers sig ifølge Tipsbladets oplysninger til såvel FC Midtjylland som Evanders agenter umiddelbart efter, at sommerens transfervindue var lukket, og hvor lang tids tilnærmelser fra Galatasaray aldrig var i nærheden af at blive til en transfer trods interesse fra den teknisk dygtige brasilianer.

De knap 75 millioner kroner, der længe har været FC Midtjyllands pris for Evander, overstiger, hvad en klub som Portland sædvanligvis kan betale i MLS, hvor der er et løn- og forbrugsloft på transfers, der gør det meget svært for ikke at sige umuligt at købe en spiller til Evanders pris.

Derfor skulle Evander være en såkaldt designated player, en særlig ordning, hvor det er MLS, der formelt køber spilleren og formidler ham videre til klubben, som så aflønner spilleren men langt fra bliver trukket for fuld skrue på udgiften i det tilladte lønbudget.

Transferen har reelt været på plads i adskillige uger, men Evander skulle godkendes og vurderes på adskillige leder og kanter i MLS' system, før handlen kunne falde endeligt på plads.

Ifølge Tipsbladets oplysninger får FC Midtjylland i første omgang en betaling på lige omkring ni millioner euro, svarende til 67 millioner kroner, for Evander, mens der kan tjenes en pæn portion ekstra millioner til FC Midtjylland, hvis Evander og Portland rammer forskellige sportslige succes-parametre.

Portland på den amerikanske vestkyst er ni timer efter Danmark, så Evander præsenteres efter planen i aften dansk tid, tidlig formiddag i Portland.

FC Midtjylland har ingen afløser på plads, men klubbens ledelse har ved flere lejligheder udtrykkeligt sagt, at der skal hentes en direkte afløser ind for den brasilianske profil, som altså ikke skal erstattes af et yngre talent eller på anden måde dækkes ind med interne rokeringer.