Video : Tipsbladet
VM

Optakt: Argentina - Frankrig

VM-finalen står mellem to lande, der har vundet VM to gange hver.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Lusail Stadium, Al Daayen
Dommer: Szymon Marciniak
På TV: DR1 og TV 2
Hashtag: #vmdk

Holdnyt:
Argentina:
De åbnede med et chokerende nederlag mod Saudi-Arabien, men siden har Argentina ryddet bordet - dog måtte man igennem en straffesparkskonkurrence for at slå Holland i ottendedelsfinalen.

Argentina var i finalen i 1990 og i 2014, men begge gange tabte man. Vi skal derfor tilbage til 1986 for at finde seneste Argentinske VM-sejr, hvor Diego Maradona ledte Argentina til VM-titlen.

Dette bliver Lionel Messis sidste VM-kamp, har han selv bekræftet, og dermed kan han slutte af med at vinde en VM-slutrunde og dermed få hævn for finalenederlaget i 2014, hvor man tabte til Tyskland.

Landstræner Lionel Scaloni får Gonzalo Montiel og Marcos Acuna retur fra de karantæner, der holdt dem ude af VM-semifinalen. Alejandro Gomez er muligvis ude igen med en skade - han missede også semifinalen.

Scaloni har skiftet lidt mellem en fire- og en trebackkæde. Mod stærke modstandere vil han gerne stille med tre centerbacks, og det kan måske også blive planen søndag.

Frankrig:
Les Bleus er forsvarende verdensmestre og trods skader til profiler som Benzema, Pogba og Kanté står man nu i endnu en VM-finale. Den fjerde i de seneste syv VM-slutrunder.

Didier Deschamps mandskab har kun tabt ogøret mod Tunesien i løbet af slutrunden, men på det tidspunkt var man allerede videre til ottendedelsfinalen.

Der har været lidt snak om, at Frankrig kan få Karim Benzema tilbage. Han er officielt stadig en del af truppen, selv om ikke har været i aktion i slutrunden på grund af en skade og ej heller befinder sig i Qatar.

Frankrig var i semifinalen mod Marokko uden midtbanespiller Adrian Rabiot, der var ude med sygdom, mens også Dayot Upamecano var bænket, da han har været syg.

Det er ventet, at Deschamps har både Rabiot og Upamecano til rådighed i finalen mod Argentina, men der er nu opstået tvivl om angriber Olivier Giroud.

Karantæner:
Argentina: Ingen
Frankrig: Ingen

Bud på startopstillinger:
Argentina (3-5-2): E. Martinez - Romero, Otamendi, L. Martinez - Molina, Mac Allister, De Paul, Fernandez, Acuna - Messi, Alvarez

Frankrig (4-2-3-1): Lloris - Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernandez - Tchouameni, Rabiot - Dembelé, Griezmann, Mbappé - Giroud

Dom:
En VM-kamp mellem to lande, der har været i finalen henholdsvis seks og fire gange. Frankrigs fire er dog i de seneste syv slutrunder. De to lande har dog ikke mødt hinanden tidligere i en VM-finale.

Begge lande har vundet VM to gange tidligere, og et kig på bookmakernes vurdering af kampen viser, at den vurderes til at være stort set 50-50.

Dermed kan man nok godt forvente en spændende og underholdende kamp, hvor begge lande vil angribe og forsøge at udnytte de muligheder, modstanderen efterlader.

Vi tror, at det bliver en rigitg god kamp. Og når kampen er forbi, tror vi, at Lionel Messi kan juble og skrive sig i historiebøgerne ved at få lov til at løfte VM-pokalen for første gang. 2-1 til Argentina efter 120 minutters fodbold.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: