Video : Tipsbladet
VM

Medie: FIFA vil lave stor VM-ændring

Hvis det står til FIFA, skal VM afholdes hyppigere fremover.

VM er netop færdigspillet, og der er tre og et halvt år, indtil turneringen igen skal afvikles.

Men står det til FIFA-præsident Gianni Infantino og forbundet, skal der være kortere pauser mellem verdensmesterskaberne i fodbold. Det erfarer den engelske avis Daily Mail. 

Ifølge avisen vil Infantino og kompagni gerne holde VM hvert tredje år i stedet for hvert fjerde år, som man gør nu. Det ønske er blevet styrket af den kommercielle og sportslige succes, man betragter den netop overståede slutrunde i Qatar for at være, og fordi man ifølge Daily Mail betragter det at afholde VM om vinteren som “en game-changer”.

En ændring af VM-hyppigheden vil imidlertid først kunne komme i spil fra 2030, fordi man er i gang med at lægge sidste hånd på den internationale kalender i perioden fra 2024 til 2030.

Men Infantino selv har også planer om at blive siddende som FIFA-præsident frem til 2031, så han vil have tid til at forsøge at implementere sine idéer.

Det er ikke lang tid siden, at FIFA foreslog at afholde VM hvert andet år frem for hvert fjerde, men den idé blev skudt ned af UEFA og det sydamerikanske forbund, CONMEBOL.