Video : Tipsbladet
Superliga

Carsten V. Jensen fik SMS fra Jan Bech: "Ups"

Jan Bech Andersen troede, at Jesper Sørensen røg Brøndby IF af hænde midt i december.

- Ups!

Det var ifølge Carsten V. Jensen ordlyden i den SMS, som Brøndbys bestyrelsesformand Jan Bech Andersen sendte ham en uges tid inde i december, da det kom frem, at Jesper Sørensen havde forlænget sin kontrakt som U21-landstræner med DBU. 

Jesper Sørensen stod nemlig på listen over potentielle Brøndby-trænere, og dermed var forlængelsen særdeles dårligt nyt for Jan Bech Andersen, Carsten V. Jensen og de øvrige i ansættelsesudvalget.

Mandag blev Jesper Sørensen præsenteret som ny cheftræner i Brøndby IF, så det gik alt sammen, men Jan Bech Andersen lægger ikke skjul på, at han nåede at få sved på panden.

- Jeg tænkte, at en kandidat, som stod relativt højt på listen, måske var smuttet ud af vores hænder. Det tænkte jeg 100 procent. "CV" sagde med det samme, at vi lige måtte se tiden an, for vi afgav ham til DBU, så hvis vi kom tilbage med hatten i hånden og var ordentlige mennesker, var der måske en chance for, at de ville være medgørlige. Så tak til DBU for det, siger Jan Bech Andersen. 

Brøndbys nye cheftræner har en fortid som assistent i klubben, men han smuttede, da han blev tilbudt jobbet som U21-landstræner. I mellemtiden har Brøndby IF fået nye ejere, så klubben er på mange måder anderledes end den, han forlod. 

Det var naturligvis noget, der optog Jesper Sørensen under ansættelsesprocessen. 

- Han stillede jo selv det spørgsmål, og jeg sagde til ham, at det var nu han skulle give udtryk for, hvis der var noget, der bekymrede ham. "Hvis der er noget, der ikke føles rigtigt, må du komme ud med det nu, for alt skal på bordet, når vi sidder med Scott (McLachlan, red.) og Chris (Anderson, red,)". Det var et sprøgsmål om at planlægge på den korte bane og sikre det rigtige setup på lang sigt, lyder det fra Jan Bech Andersen. 

Jesper Sørensen er som nævnt tidligere assistenttræner i Brøndby, men nu er han chefen, og netop det skifte er noget, Jan Bech Andersen har drøftet meget med ham.

- Vi kan jo ikke give ham en paryk på eller sige, at nu må han kun komme i jakkesæt og nypudsede sko. Jesper har hovedansvaret, men vi har alle et ansvar for, at det her bliver en succes, siger formanden.

Jesper Sørensen har underskrevet en kontrakt frem til sommeren 2025.