Video : Tipsbladet
Landshold

Her er Danmarks nye U21-landstræner

Danmark har fundet sin nye U21-landstræner.

Steffen Højer bliver ny U21-landstræner og afløser dermed Jesper Sørensen, der i sidste uge blev præsenteret som ny cheftræner i Brøndby IF. 

Det meddeler DBU i en pressemeddelelse.

Steffen Højer har de seneste år været assistenttræner på U21-landsholdet, blandt andet under Jesper Sørensen, og han forlængede i december som assistenttræner. Nu skriver han under på en ny kontrakt med DBU, men denne gang som U21-landstræner.  

- Ja, det går lidt hurtigt en gang imellem, men det er samtidig en unik mulighed, som jeg hverken kan eller vil sige nej til. Det er en rolle, som jeg efter tre et halvt år som assistenttræner, føler mig fuldt klædt på til, og som jeg glæder mig til at gå i gang med. Jeg overtager holdet på et rigtig godt og solidt fundament. Jeg skal bygge videre på holdets DNA, samtidig med at jeg også har mine egne ideer om, hvordan vi optimerer holdet yderligere, siger Steffen Højer ifølge DBU. 

Om den nye U21-landstræner siger Kenneth Heiner-Møller, talent- og udviklingschef i DBU:

- Steffen er en super kompetent træner, der har været en del af trænerteamet i tæt på fire år. Han ved, hvad det kræver at stå i spidsen for vores U21-landshold, og hvilke krav og forventninger der følger med – både ledelses- og spillemæssigt. Han har de faglige og menneskelige kompetencer der skal til for at indfri de forventninger. Det er også et godt tidspunkt at få ham i gang på, hvor han får tid til at sætte sit præg på holdet, inden EM-kvalifikationen bliver sparket i gang.

Steffen Højer, 49 år, har tidligere været cheftræner i Viborg FF. 

Det danske U21-landshold skal i 2023 spille testkampe i marts, mens kvalifikationen til EM går i gang til sommer.