Video : Tipsbladet
Premier League

Ståle afviser Haaland-kritik: Absurd diskussion

Ståle Solbakken forstår slet ikke argumentet om, at Manchester City skulle være blevet et dårligere hold på grund af Erling Haaland.

Erling Haaland har været uhørt målfarlig efter skiftet til Manchester City, men Pep Guardiolas tropper halter alligevel efter Arsenal i Premier League-tabellen. 

Manchester Citys svingende resultater fik for nyligt den tidligere Liverpool-profil Dietmar Hamann til at argumentere for, at de engelske mestre var bedre uden Erling Haaland, også selvom nordmanden ender med at score 40 ligamål i denne sæson. 

Den udlægning er Ståle Solbakken dog lodret uenig i. 

- Det er en absurd diskussion. Erling har scoret 10 mål mere end den næstmest scorende spiller i Premier League. Han har også banket mål ind i Champions League. Så at holdet skulle være bedre uden ham... det er ikke der, skoen trykker for City, siger Ståle Solbakken til VG

Erling Haaland scorede søndag hattrick i Manchester Citys 3-0-sejr over Wolverhampton, og på den måde fik nordmanden altså bragt sig op på 25 scoringer i 19 Premier League-kampe. 

- Der kommer et voldsomt fokus på Erling, når han ikke scorer. Jeg er enig med det, som Pep Guardiola sagde efter kampen mod Wolves. Erlings tal er 'crazy'. Det er ikke sådan, at Erling henter bolden 25 meter fra mål og dribler igennem hele forsvaret. Han er afhængig af at blive sat op i de rette situationer. Samtidig synes jeg også, at han arbejder godt for holdet, siger Ståle Solbakken. 

Erling Haaland har i alt scoret 31 mål i i 26 kampe for Manchester City i denne sæson.