Video : Tipsbladet
Generelle

Dansker blev blæst omkuld af storklubs henvendelse

Dansk keeper kunne ikke tro sine egne øjne, da AC Milan pludselig rettede henvendelse.

Andreas Jungdal har i tre og et halvt år fristet en tilværelse i AC Milan, som han skiftede til som teenager.

Den danske keeper var på kontrakt i Vejle Boldklub, som han endnu ikke havde debuteret for, da AC Milan slog kløerne i ham. Jungdal husker tydeligt, hvordan henvendelsen fra Milano-klubben slog benene væk under ham.

- Det var en drøm, som gik i opfyldese, da AC Milan ringede til mig. Jeg kunne slet ikke tro det til at starte med. Det var selvfølgelig en unik mulighed, som jeg ikke kunne sig nej til.

20-årig Andreas Jungdal har dog ikke fået meget spilletid siden skiftet til AC Milan, hvor han udelukkende haroptrådt på klubbens forskellige ungdomshold. Debuten på førsteholdet har han fortsat til gode, selvom han flere gange har været med på bænken.

I jagten på spilletid er danskeren i denne måned blevet udlejet til SCR Altach i den østrigske Bundesliga, hvor han indtil videre har optrådt i to testkampe. I begge opgør holdte danskeren buret rent.

- Det vigtigste for mig er at komme til at lære klubbens spillestil og gøre det, som træneren gerne vil have. Jeg forsøger at deltage i opbygningsspillet og holde buret rent. Det er også vigtigt, at vi harmonere som hold. Det er den eneste måde, vi kan være forberedt på de kommende opgaver. Selvfølgelig vil jeg gerne bygge videre på de to clean sheets i ligaen, siger Jungdal til Altachs hjemmeside.

Den danske keeper er udlejet til SCR Altach i Østrig frem til sommer, hvor han endnu har to testkampe til gode, før sæsonen starter op igen den 12. februar mod LASK Linz.

Altach, der har Miroslav Klose som cheftræner, indtager i øjeblikket 10. pladsen i den østrigske Bundesliga. Indtil videre er man et af de hold, som lukker flest mål ind, og det skal Andreas Jungdal være med til at udbedre.

Kontrakten med AC Milan løber frem til 2024, men han har angiveligt en købsoption i sin aftale med Altach.