Video : Tipsbladet
Premier League

Legender hylder købet af Victor Kristiansen

Tre tidligere Leicester-legender er meget begesjtret for indkøbet af Victor Kristiansen. Det fortæller de i Leicester City-programmet Extra-Time.

Leicester City har åbnet den helt store pengepung og købt Victor Kristiansen i FC København.

Premier League-klubben har store skadesproblemer på venstre back, hvor man er uden James Justin og Ryan Bertrand, hvilket efterlader dem med Luke Thomas, som klubbens eneste naturlige mulighed på positionen.

Her vil Victor Kristiansen med det samme kunne øge konkurrencen, hvis altså man har tænkt sig at bruge ham fra første fløjt.

- Leicesters rekruttering har været fuldstændig fantastisk de seneste år, så måske har de endnu en diamant i folden nu. Det er en no brainer, for hvis han får chancen på lørdag, så kan det være, at han gør det godt og dermed giver Luke Thomas konkurrence.

- Det kan også være, at han må vente på sin chance eller også kan han ryge ud på lån. Det er svært at spå om, men købet er en no brainer, fordi han er så ung. Han er ikke i slutningen af 20'erne, så han har mere tålmodighed. Hans prioritet er, at være en del af Premier League, og derfor er det en god signing, siger klubbens tidligere angriber Tony Cottee til Extra-Time.

Lørdag spiller Leicester City mod Walsall i FA Cuppen, og her spår lokalmediet Leicester Mercury, at Victor Kristiansen kan få chancen fra start foran Luke Thomas.

- Han (Luke Thomas) har spillet meget, og det har været en test for ham. Jeg ser frem til forstærkningen. Man vil ikke bare have en til at udfylde et hul nu, fordi når de skadede spillere kommer tilbage fra skader, så har man for mange til positionen. Med tanke på de penge, som man har brugt på Kristiansen, så må man have vurderet ham højt, siger Leicesters tidligere forsvarsspiller Matt Elliott.

Prisen på 20-årige Victor Kristiansen kan angiveligt beløbe sig helt op til 150 millioner kroner, som ryger i foret på FC København, hvis forskellige klausuler bliver opfyldt. I Leicester er det mange penge, men klubbens tidligere målkonge har stor tro på danskeren.

- Han er kun 20 år, og han har en uvurderlig erfaring mod topmodstandere. Han har spillet for alle Danmarks ungdomslandshold. Han er fuld af power, men jeg ved ikke så meget om ham, andet end hvad jeg har set på YouTube. Han er en stærk fyr, har gode indlæg og så er det bare godt med et nyt ansigt i omklædningsrummet, siger Iwan Stowert og bliver fulgt op af Tony Cottee.

- Hvis du vil vinde noget i fodbold, så skal du have en god målmand og en god forsvarslinje, og her kræver det også, at backerne forsvarer. De kan ikke bare være gode offensivt, og her er det et godt tegn, at han gerne vil forsvare.

Victor Kristiansen har skrevet under på en lang kontrakt med Leicester frem til sommeren 2028. Han skifter til Premier League efter flere gode sæsoner i FC København, hvor han udviklede sig til en af holdets bærende profiler.

Mandag trænede han for første gang med sine nye holdkammerater, mens han i weekenden overværede Leicester spille uafgjort mod Brighton. Hans konkurrent på venstre back Luke Thomas assisterede i opgøret.