Video : Tipsbladet
Superliga

Transfers: Så meget brugte danske klubber i 2022

Danske klubber solgte for langt mere, end de købte for i 2022, viser FIFA-rapport.

Der købes og sælges spillere i ét væk, når transfervinduet er åbent to gange om året, og Danmark er ingen undtagelse.

Det viser FIFA’s årlige rapport om transfers, den såkaldte Global Transfer Report.

Af rapporten fremgår det, at 32 danske klubber købte minimum én spiller i 2022, og at de 32 klubber tilsammen købte 219 spillere for i alt 372 millioner kroner. Det svarer til, at der i gennemsnit blev brugt 1,7 millioner kroner pr. transfer. 

Rapporten nævner ikke, hvilke transfers var dyrest, men FC København stod for et par store transfers ved blandt andet at hente Andreas Cornelius, Denis Vavro og Akinkunmi Amoo. Derudover hentede FC Midtjylland både Anders Dreyer og Edward Chilufya, ligesom Brøndby IF også fik åbnet pengepungen for at hente blandt andre Nicolai Vallys, Daniel Wass, Ohi Omoijuanfo, Sebastian Sebulonsen og Frederik Alves.

Til gengæld solgte de danske klubber for markant mere, end de købte for. 23 klubber solgte minimum én spiller for en transfersum, og i alt blev der solgt 271 spillere for hele 787 millioner kroner. Det svarer til et gennemsnit på 2,9 millioner kroner pr. salg.

Af store salg i 2022 kan nævnes FC Københavns salg af Jonas Wind, Pep Biel og Jens Stage, FC Midtjyllands salg af Jens Cajuste og Raphael Onyedika, FC Nordsjællands salg af Simon Adingra samt AGF’s salg af Albert Grønbæk.

Desuden fremgår det af rapporten, at FC Midtjylland er en af de klubber i Europa, der havde allerflest såkaldte “outgoing transfers” - altså salg eller udleje - i 2022 med hele 31. Kun syv klubber havde flere.

Du kan læse hele rapporten fra FIFA her. 

Få de hotteste rygter, de største handler og seneste transfernyheder i Tipsbladets store TRANSFER-LIVE