Video : Tipsbladet
La Liga

Enorm dansker-hyldest: Er den næstbedste i verden

Den danske forsvarsspiller laver aldrig fejl, og i Spanien forstår man intet af, at Chelsea lod ham gå gratis.

Andreas Christensen har spillet sig direkte ind i FC Barcelonas hjerter, og danskeren har en stor aktie i, at man har en betondefensiv, som kun har indkasseret otte mål i 25 ligakampe i denne sæson.

Særligt i 2023 har 'AC' været brandvarm for FC Barcelona, og i søndagens spinkle 1-0-sejr over Athletic Club var han atter stærkt spillende.

Han var så god, at den spanske avis AS ikke er bange for at kalde ham for verdens næstbedste centrale forsvarsspiller i deres evaluering af Barcelona-spillerne. 

- Chelsea må bide negle og se det absurde i, at de har ladet en central forsvarsspiller på dette niveau gå. Lige nu - efter (Ronald) Araujo - er han den bedste centrale forsvarsspiller i verden.

- Han laver aldrig en fejl. Han forstår at læse spillet og formår altid at skille sig fornuftigt af med bolden. Han er en sand garanti, skriver mediet i bedømmelsen af den formstærke danske landsholdsspiller.

FC Barcelona lykkedes med at hente Andreas Christensen gratis i Chelsea sidste sommer, og det er dette, at avisen stiller sig undrende overfor. For hvordan kunne Chelsea lade dette ske? 

Særligt med tanke på London-klubbens forsvarskvaler i denne sæson, hvor en spiller som Andreas Christensen for alvor ville pynte på et vaklende mandskab. 

Det er til FC Barcelonas held. Mon ikke også Kasper Hjulmand sidder og klapper i hænderne over, at hans forsvarsstjerne på landsholdet er i gang med at brænde banen af for den spanske storklub. 

Det får han og det danske landshold glæde af, når man senere på måneden sparker gang i EM-kvalifikationen med kampe mod Finland og Kasakhstan. Her forventes det naturligvis, at Andreas Christensen udtages.