Video : Tipsbladet
Superliga

Avis: Fiasko kan koste FCM dyrt

Det kommer til at gøre ondt på pengepungen, hvis FC Midtjylland glipper top seks.

Det kommer til at koste på kistebunden, hvis FC Midtjylland glipper tops seks, når Superligaen inddeles i et mesterskabsspil og et nedrykningsspil efter næste spillerunde.

Her kan FC Midtjylland ikke afgøre sin egen skæbne og er dermed afhængig af, at andre kampe går deres vej, ligesom de skal vinde deres egen udekamp mod Silkeborg, for at få en plads i det fineste selskab. 

Sker det ikke, så kommer det ifølge Ekstra Bladet til at koste minimum én million kroner for Ulvene. 

Avisen skriver, at FC Midtjylland ganske naturligt tjener mindre i placeringspenge, end hvis de får en plads blandt de seks bedste hold. 

Derudover kommer man med garanti til at gå glip af entréindtægter på hjemmebane, hvis modstanderne hedder AC Horsens, Lyngby og AaB frem for FC København, Viborg, AGF og måske Brøndby. 

FC Midtjylland vil ikke have særlig meget på spil, hvorfor det kan gå ud over antallet af tilskuere, som strømmer til MCH Arena.

Et sidste punkt handler om, at man kan risikere at ryge længere ned af prioriteringslisten, hvis rettighedshaverne vælger at se mod mesterskabsspillet, når der skal vælges TV-kampe for resten af foråret. Vælges FC Midtjyllands kampe blandt de sidste, vil det naturligvis også koste. 

Alt i alt kan den sportslige fiasko starte en dominoeffekt for FC Midtjylland, hvis man glipper mesterskabsspillet.

Her skal FC Midtjylland søndag for det første gøre eget arbejde færdigt ved at slå Silkeborg. Her vil det være Niels Lodberg, som står i spidsen for FC Midtjylland, efter man tirsdag valgte at fyre Albert Capellas efter dårlige resultater.