Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand om landsholdsplads: Jeg har ofret meget

Morten Hjulmand glæder sig meget over udsigten til at få sin første landskamp.

Efter en stærk sæson i Serie A kan Morten Hjulmand i næste uge debutere for det danske landshold, når Kasper Hjulmands tropper indleder EM-kvalifikationen med en hjemmekamp mod Finland på torsdag. 

Og i et interview med La Gazzetta del Mezzogiorno har Morten Hjulmand nu udtalt sig om landsholdsudtagelsen. 

- Træneren ringede til mig i går (tirsdag, red.) og fortalte mig, at jeg er udtaget. Jeg er rigtig glad. Jeg har ofret meget siden jeg kom hertil, og det har været et stort mål for mig at komme på landsholdet, lyder det fra Morten Hjulmand. 

Den 23-årige Morten Hjulmand har i denne sæson båret anførerbindet for Lecce, og det er en rolle, som danskeren lægger en stor ære i. 

- Det er ikke nemt at være kaptajn, men det er en stor ære. Lecce er mit hjem nu. Det gør mig meget stolt at være anfører her. Jeg prøver altid at bevare roen. Jeg er kaptajn, så jeg er nødt til at tale med dommeren. Jeg kan ikke miste besindelsen, selv hvis jeg er rasende, siger Morten Hjulmand.

Morten Hjulmand er i de seneste måneder blevet rygtet til klubber som Atlético Madrid, Dortmund og Tottenham, men den danske midtbanespiller bruger ikke så meget energi på at spekulere over fremtiden. 

- Jeg har en kontrakt her, og jeg føler mig godt tilpas her. Med al respekt, så læser jeg ikke aviserne, siger Morten Hjulmand. 

Morten Hjulmand var sidste år udtaget til Danmarks Nations League-kampe i juni, hvor Lecce-spilleren dog ikke kom i aktion.