Danskerglade Hoffenheim slår Oliver Christensen

Efter mere end fem måneder uden sejr slog Hoffenheim hjemme Oliver Christensen og Hertha Berlin 3-1.

Robert Skov var eneste dansker i startopstillingen for Hoffenheim, da holdet lørdag sikrede sig en yderst forløsende sejr i Bundesligaen.

Hjemme blev Oliver Christensen og Hertha Berlin nedlagt 3-1 efter blandt andet to straffesparksscoringer af kroaten Andrej Kramaric.

Dermed blev der sat en stopper for Hoffenheims skrækstime på fem måneder uden sejr. Inden lørdagens opgør havde Hoffenheim tabt syv ligakampe i træk og var gået fra banen uden tre point 14 gange i streg.

Sejren sender Hoffenheim ét point foran Hertha Berlin i bunden af Bundesligaen, hvor to hold rykker direkte ud, mens tredjesidstepladsen, som Hertha indtager, skal spille playoff mod nummer tre fra 2. Bundesliga.

Oliver Christensen havde flere store redninger for Hertha i det vitale bundopgør, men to gange i første halvleg var han til gengæld langt fra bolden, da Kramaric udplacerede danskeren fra straffesparkspletten.

Kort inde i anden halvleg ville Hertha Berlin have straffespark, da bolden ramte Robert Skovs arm i feltet. Men danskerens arm var i en naturlig position, signalerede kampens dommer til de appellerende spillere.

I stedet øgede angriberen Ihlas Bebou til 3-0 efter 51 minutters spil efter et udspark, og dermed var spændingen punkteret - også selv om netop indskiftede Manus Dabbur fik rødt kort og efterlod hjemmeholdet i undertal i de sidste 20 minutter.

Thomas Delaney fik omkring ti minutter for indskifter for Hoffenheim, mens Kasper Dolberg og Jacob Bruun Larsen var fraværende af fysiske årsager.

Andetsteds fik Yussuf Poulsen en sjælden startplads og spillede de første 68 minutter, da topholdet RB Leizpig meget skuffende tabte 0-1 hos Bochum.

Mads Pedersen fik de sidste fem minutter i Augsburgs 1-1-kamp over Schalke 04, og Jonas Wind var ligeledes sen indskifter i Wolfsburgs 1-0-sejr hos Stuttgart.