Video : Tipsbladet
Superliga

Anders Dreyer om FCM-ledelsen: Også kun mennesker

Den tidligere FC Midtjylland-spiller Anders Dreyer begræder sin tidligere klubs deroute.

Sæsonen er ikke forbi endnu, men man kan allerede knalde et stempel på FC Midtjylland, hvor der stor "FIASKO".

Bevares, det gik udmærket i Europa, men på hjemlig grund har FC Midtjylland været konstant i tovene, og søndag missede holdet endegyldigt chancen for at komme med i mesterskabsspillet. Dermed skal vicemestrene deltage i nedrykningsspillet - det er næsten ikke til at tro. 

Derudover har sæsonen også budt på en tidlig exit i pokalturneringen og to trænerfyringer, så hvis Claus Steinlein og co. bare går og venter på sommerferie, forstår man dem godt. 

Anderes Dreyer forlod FC Midtjylland i januar, men fra sin pind i Bruxelles har han naturligvis fulgt sine tidligere holdkammerater. Og det har ikke været opmuntrende. 

- Det var ikke, hvad vi forventede af sæsonen, da jeg selv var FC Midtjylland-spiller, og heller ikke da jeg tog af sted. Jeg synes selvfølgelig, at kvaliteterne er til meget mere i FC Midtjylland, siger Anders Dreyer til Tipsbladet og tilføjer om sidste uges fyring af Albert Capellas:

- Det er sådan, det går nogle gange. Det er selvfølgelig spillerne, det har ansvaret, og jeg var også med under Albert, hvor det pointmæssigt ikke gik særlig godt i Superligaen. Nogle gange tager ledelsen en beslutning, og så er det sådan, det er.

Du var med under både Bo Henriksen og Albert Capellas. Det er to meget forskellige trænere - var overgangen for stor?

- Det kan da godt være set i bagklogskabens lys, at overgangen var for stor, men det er sådan noget, man skal vænne sig til som spiller. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg havde det fantastisk med Bo, men det havde jeg også med Albert. Det er ærgerligt at se to så gode trænere blive fyret i FC Midtjylland. 

Man kan naturligvis ikke komme udenom, at ledelsen i FC Midtjylland har fejlet, men Anders Dreyer ser ingen grund til at pege fingre af Claus Steinlein, Svend Graversen og de andre. 

- Ledelsen skal tage de beslutninger, de tror på, og nogle gange rammer man den, andre gange gør man ikke. Vi er alle mennesker, og vi kan ramme den i røven den ene dag og ikke den næste dag, lyder det fra Anders Dreyer. 

FC Midtjylland deltager i nedrykningsspillet sammen med OB, Silkeborg IF, AC Horsens, Lyngby Boldklub og AaB.