Video : Tipsbladet
Landshold

Bah nedtoner forventninger: Ingen er selvskrevet

Trods sin imponerende form mener Alexander Bah, at konkurrencen om højrebacken på landsholdet er ligeværdig.

Alexander Bah er fast mand på højrebacken i den portugisiske traditionsklub Benfica, der har klaret sig hele vejen til kvartfinalerne i Champions League og topper den hjemlige liga.

Den 25-årige danskers præstationer har ført til, at landstræner Kasper Hjulmand igen har udtaget ham til landsholdet.

Selv om Bah står i en god position og føler, at han er i god form, mener han ikke, at han er selvskrevet på holdet.

- Jeg føler ikke, at der er en bestemt spiller, der sidder på højrebacken. Der er er mange gode om buddet, og jeg føler, at alle, der er med, kan bidrage med noget, siger Bah, der har spillet seks A-landskampe.

Højrebacken skal konkurrere med blandt andre Rasmus Nissen Kristensen og Elias Jelert om en plads i startopstillingen i de kommende EM-kvalifikationskampe mod Finland og Kasakhstan.

FC København-spilleren Elias Jelert har aldrig spillet en A-landskamp.

Rasmus Nissen Kristensen, der startede alle tre kampe ved VM-slutrunden i Qatar, kom i første omgang slet ikke med i truppen.

Han blev udtaget på bagkant sammen med Jens Stryger Larsen, der primært bruges som venstreback på landsholdet.

Bah pointerer, at det er op til landstræner Kasper Hjulmand at vurdere, hvem der skal have en plads i startopstillingen. Og Benfica-spilleren fremhæver især Rasmus Nissen Kristensen som en stærk udfordrer.

- Det er klart, at man føler, at man kan bidrage med noget på holdet, når man gør det godt på klubplan. Nissen har gjort det godt, når han har spillet på landsholdet, og det må man respektere.

- Vi skal huske på, at alle, der er med, ønsker det bedste for holdet og vil med til EM. Vi skal have den stærkest mulige trup, og vi har alle sammen troen på, at Hjulmand vælger de spillere, der har bedst mulighed for at få de tre point, siger Bah, der fik omkring 45 minutter på banen under VM.

Den tidligere Sønderjyske-spiller fortæller, at han knap nok kendte Elias Jelert, før truppen blev offentliggjort.

- Jeg må indrømme, at jeg ikke har fulgt meget med i Superligaen, efter at Sønderjyske rykkede ned. Det var sådan set det hold, jeg fulgte.

- Jeg har snakket med mange af mine venner, som er FCK-fans, og de siger, at Jelert er en fantastisk fodboldspiller. Jeg glæder mig til at se ham udfolde sig, siger Bah.

Højrebacken har scoret et mål og lavet seks assists i 37 kampe for Benfica, siden han skiftede fra Slavia Prag i sommeren 2022.

Danmark åbner EM-kvalifikationen torsdag mod Finland i Parken.

/ritzau/