Video : Tipsbladet
Superliga

Sviatchenko forklarer: Derfor forlader jeg FCM

Erik Sviatchenko er blevet solgt fra FC Midtjylland til Houston Dynamo.

En legende takker af i FC Midtjylland.

Erik Sviatchenko er fredag aften blevet præsenteret som ny spiller i Major League Soccer-klubben Houston Dynamo, og dermed er han fortid i FCM, hvor han har tilbragt 12 af 14 seniorsæsoner. 

Det er naturligvis vemodigt for den 31-årige midtstopper, men da muligheden for at tage på fodboldeventyr i USA opstod, var han ikke i tvivl om, at han måtte gribe ud efter den.

- FC Midtjylland er mit hjem. Det er her, jeg er vokset op og har været, siden jeg var 14 år. Nu står jeg her som 31-årig og skal igen ud på udebane. Den her klub betyder ubeskriveligt meget for mig, og vi har sammen opnået nogle kæmpe højdepunkter og resultater undervejs, siger Erik Sviatchenko og fortsætter:

- Lige nu er vi et sted, hvor der skal skabes et nyt fundament som klub. Vi har kæmpet med tingene, og selvom der har været nogle store højdepunkter i Europa, havde jeg naturligvis ønsket, at mit skifte fandt sted på et tidspunkt, hvor alt var godt.

- Den her mulighed har bare været for god og for stor en oplevelse for mig og min familie. Jeg lever kun et liv og har kun en karriere. Jeg har givet næsten hele min karriere til den her klub, som jeg elsker. Jeg er ikke i tvivl om, at de gode tider kommer igen, men det kræver hårdt arbejde, og jeg vil støtte fra sidelinjen.

- Jeg har en følelse af, at to år i udlandet er for lidt, og jeg kan mærke en trang efter at prøve mig af i uvante rammer igen. Det er noget, jeg har haft mulighed for flere gange siden 2018, men jeg har altid accepteret, at en handel skal komme alle parter til gode, og det gør den så nu.

Erik Sviatchenko har spillet 325 kampe for FC Midtjylland.