Video : Tipsbladet
Superliga

Kongeløn: Så meget tilbød FCM Per-Mathias Høgmo

FC Midtjylland tilbød Per-Mathias Høgmo en kæmpe løncheck for at flytte til Danmark.

FC Midtjylland endte med at hyre Thomas Thomasberg som ny cheftræner, men det er en dårligt bevaret hemmelighed, at midtjyderne først og fremmest gik efter at få fingrene i Per-Mathias Høgmo. 

Og Claus Steinlein og co. var villige til at hive den helt tykke tegnedreng frem for at lokke nordmanden, der sidste år gjorde BK Häcken til svenske mestre, en tur til Heden.

Ifølge Aftonbladet tilbød FC Midtjylland Per-Mathias Høgmo en årsløn på 3,3 millioner kroner - efter skat vel at mærke. Det svarer til en månedsløn på 275.000 kroner netto, hvilket er i den ekstremt høje ende i Superligaen.

Den svenske avis skriver desuden, hvad norsk TV 2 også kunne berette i sidste uge. At FC Midtjylland rent faktisk ikke tilbød Høgmo et job som cheftræner, men derimod tjansen som manager, hvis opgave i højere grad er at tegne de overordnede linjer i klubben og desuden være meget involveret omkring køb og salg af spillere. 

Ifølge norsk TV 2 var FC Midtjyllands plan at gøre Høgmos landsmand Eirik Horneland til førsteholdstræner.

Sådan gik det som bekendt ikke, og i stedet endte FC Midtjylland med at smadre transferrekorden for en træner i Danmark, da klubben ifølge Tipsbladets oplysninger betalte seks millioner kroner for Thomas Thomasberg i Randers FC.

Fredag står han i spidsen for FC Midtjylland, når "Ulvene" møder OB på udebane i slutspillet i Superligaen.