Video : Tipsbladet
Superliga

Salg af SL-stjerne lurer? Det vil ikke være dumt

Det vil faktisk give mening for topholdet at sælge sin helt store profil, når transfermarkedet igen åbner.

FC Nordsjælland har gennem mange år haft stor succes med at sælge sine bedste spillere for enorme summer.

Alene salgene af trekløveren Kamaldeen Sulemana, Mohammed Kudus og Andreas Schjelderup løber op i flere hundrede millioner kroner.

Den næste på affyringsrampen, der skal indbringe FC Nordsjælland et kæmpe beløb, er Ernest Nuamah. 

Offensivspilleren har fået sit gennembrud i denne sæson, og flere af Europas store klubber har godt kig på ham. Spidsfærdighederne er attraktive; han er lynende hurtig, kan drible og sparker fint. Derudover er han kun 19 år gammel, hvilket bestemt ikke tæller ned.

Han bliver utvivlsomt et godt salg, og det vil faktisk give mening at sælge ham til sommer, lyder vurderingen fra Tipsbladets chefredaktør på print, Troels Bager Thøgersen.

- Der er bud efter ham. Det er ikke småbeløb på en 10-20 millioner kroner, vi taler. Det er rigtig store transfers på den gode side af 50 millioner, som FC Nordsjælland er ude i her. Med lidt mere succes i slutspillet og i guldkampen, der følger, kan han meget vel være den næste mand, der bliver solgt.

- Så har FC Nordsjælland igen nogle penge at gøre godt med, når man til august nok vil forsøge at kæmpe om et europæisk gruppespil, som er noget, som FC Nordsjælland virkelig mangler at vise, at man kan være med i. 

- Nu skal man ud og vise, at man kan spille noget europæisk, og de der penge for et Ernest Nuamah-salg vil faktisk ikke være helt dumt, forklarer Troels Bager Thøgersen i sin analyse, som kan ses i afspilleren over artiklen. 

FC Nordsjælland vil givetvis række ud efter beløb i klassen mellem Mohammed Kudus og Kamaldeen Sulemana.

Sidstnævnte kostede med klausuler op mod 150 millioner kroner.

FC Nordsjælland topper lige nu Superligaen, men har smidt et stort forspring til FC København, så man allerede kan blive passeret på søndag, når FC København netop er modstanderen. 

Alligevel ventes det, at FC Nordsjælland kvalificerer sig til europæisk fodbold til næste sæson. Her vil det blive en stor triumf for klubben, hvis man kan gå i gruppespillet. 

Tidligere torsdag blev det meldt, at flere storklubber følger Ernest Nuamah tæt. Se hvilke klubber, det drejer sig om, HER.