Video : Tipsbladet
Generelle

Kalder dansk træner for en frelser

Danske Bo Henriksen har leveret mirakler med FC Zürich, og et schweizisk medie kalder den tidligere Superliga-træner for en frelser.

Han gjorde det sådan set år efter år med AC Horsens, inden han i 2020 stoppede i klubben. Skabte mirakler. Og noget lignende er han i gang med i FC Zürich. 

Da Bo Henriksen i oktober blev præsenteret som ny cheftræner i den schweiziske klub, overtog han et mandskab, der var uden selvtillid og point - bare fire point i 10 kampe var de forsvarende mestre noteret for.

Siden har den altid optimistiske og energifyldte træner fået råbt selvtillid ind i holdet, og efter 25 runder har klubben nu 28 point - fem ned til FC Sion, der er sidst i rækken.

For det arbejde kaldes den tidligere Superliga-træner for en frelser.

Det er mediet, watson.ch, der har sat fokus på Bo Henriksen og den forvandling, holdet har været igennem under danskeren.

Og her er der mange rosende ord at finde om den danske træner, der sættes i et helt andet lys end forgængeren Franco Foda.

- Allerede fra starten var Bo Henriksen den totale modsætning til sin forgænger. En karismatisk, optimistisk fyr i modsætning til den mere reserverede Franco Foda. Trods det svære udgangspunkt udstrållede han ved sin præstation en masse positiv energi, ligesom han var klar over opgavens størrelse, skriver mediet og fortæller senere:

- Henriksen har formået at genoplive følelsen af "vi" i FC Zürich. Danskeren har genopbygget folk som Okita, Katic og målscoreren Tosin. De har fået tillid. 

- Én ting er helt sikkert: Henriksen stoler på det, der gjorde holdet stærkt i mesterskabsåret og forsøger ikke som Foda at trække en spillestil ned over holdet, der ikke passer til spillerne, skriver watson.ch.

Bo Henriksens klub vandt mesterskabet i sidste sæson under André Breitenreiter, der siden blev træner for TSG Hoffenheim. Han er dog allerede blevet fyret, og hans afløser i Zürich, Franco Foda, fik altså også en fyreseddel efter den katastrofale start i klubben.

Og nu er det så Bo Henriksen, der i stedet kan lede klubben med succes - og den danske træner kan så småt også begynde at ane de europæiske pladser - i hvert fald hvis klubben fortsætter de gode resultater.

Henriksen har foruden AC Horsens også været i spidsen for FC Midtjylland. Her endte det dog med en fyreseddel i juli 2022.

Danskerens aftale løber til og med næste sæson.