Video : Tipsbladet
Champions League

Ekspert forstår: Derfor har Milan bænket Kjær

Der er klar forståelse for, at Milan sender Simon Kjær udenfor nu.

Den danske landsholdsanfører Simon Kjær er som regel et sikkert kort i Milans kampe, men efter sidste uges nederlag i Champions League-semifinalen mod Inter, der endte med et 0-2-nederlag, er han bænket i returen.

Det valg er noget, som den tidligere Serie A-profil Martin Jørgensen er med på. Det fortæller han i omtakten til kampen på TV3+, hvor han bliver spurgt til, hvorvidt han forstår, at Kjær er bænket.

- Ja, det kan jeg sådan set godt. Det var ikke nogen prangende kamp, han havde for en uges tid siden, så det lå jo lidt i kortene. Der skulle ske noget, siger han og fortsætter:

- Specielt ude i højresiden med Simon Kjær og Calabria. Den var under hårdt pres i sidste uges kamp, så nogle gange skal der ofres én og denne gang blev det Simon Kjær, lyder det fra Martin Jørgensen.

Kjær har ellers en statistik i Milan, der hedder, at de har bedre resultater, når han er med på banen end når, han ikke er med. Men alligevel har cheftræner Pioli altså valgt at sende danskeren på bænken til returen.

Men som man kan se i videoen øverst i artiklen, så var det ikke ligefrem en mindeværdig kamp af landsholdsanføreren i den første kamp mod Milano-ærkerivalen.

I stedet er det tyske Malick Thiaw, der er blevet valgt til midterforsvaret ved siden af Tomori, mens at Calabria altså har fået en chance til. Dermed er det kun Kjær, der er blevet ofret efter sidste uges store nedtur.

Det var dog også ventet, at Kjær ville blive bænket. Læs mere om det her.