Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-spiller stopper karrieren som 27-årig

Silkeborg-spilleren Gustav Dahl har grundet en hovedskade valgt at indstille sin karriere.

Han har været hårdt plaget af skader gennem sin karriere, og nu vælger den 27-årige Silkeborg-spiller Gustav Dahl, der også har været klubbens anfører, at indstille karrieren.

Det oplyser han til bold.dk.

Karrierestoppet er som sådan ikke overraskende, selv om venstrebacken er på vej ind i det, der burde være hans bedste fodboldalder, men en alvorlig hovedskade har længe holdt ham fra banen, og nu er beslutningen om at stoppe så taget samtidig med, at hans aftale i SIF også løber ud.

I sidste sæson spillede Gustav Dahl bare 10 Superliga-kampe, inden han blev ramt af en hjernerystelse i forbindelse med en træning i efteråret 2021.

Siden har han forsøgt at komme retur til grønsværen, men uden held.

Selv om han er afklaret, er han ærgerlig over karrierestoppet, der kommer efter halvandet år uden en kamp.

- Jamen, det var ikke det, der var meningen. Det havde jeg ikke planlagt i hvert fald, så det er jeg selvfølgelig utrolig ked af, og jeg har været meget, meget ked af.

- Men jeg har også haft lang tid efterhånden til at gå og vænne mig til, at det desværre nok er det, som det hele nu er endt med. Så det har været en lang proces at komme til den erkendelse, siger Gustav Dahl til bold.dk.

Tidligere i sin karriere har han også været meget igennem.

I 2020 vendte han retur efter to og et halvt år med skader. Først havde man svært ved at finde ud af, hvorfor han havde problemer med sin hofte, men det viste sig at være et problem i venstre ledlæbe. Det blev han opereret for, men da han var på vej tilbage, meldte samme problem sig i højre ledlæbe. Så måtte han altså under kniven igen.

Dahl kom retur og spillede, men nu gør en hovedskade altså, at han skal finde sig en fremtid uden for banen.

I alt nåede Gustav Dahl bare 39 kampe i Superligaen for Silkeborg IF.