Video : Tipsbladet
Superliga

Stortalent til FCN over FCK: Derfor gjorde jeg det

FC Nordsjælland udvikler spillere som ingen anden klub i verden, og derfor valgte islandske Daniel Ingi Johannesson at rykke til klubben til sommer.

Han er er bare 16 år, men fredag aften var han for første gang i karrieren i startopstillingen i en ligakamp for Akranes.

Det var også ved at være sidste chance for at komme i startopstillingen for den islandske midtbanespiller Daniel Ingi Johannesson, for han rykker om en måneds tid fra Island til Farum og FC Nordsjælland.

FCN vandt kampen om Isak Bergmann Johannessons bror over FC København, som storebror Isak Bergmann spiller for.

Og hvorfor valgte Inge Johannesson så at skifte til FC Nordsjælland? Det fortalte han fredag aften til islandske Fotbolti.net.

- Jeg var afsted i marts (til prøvetræning, red.), og jeg var meget tilfreds med, hvordan de tog imod mig og viste mig, hvordan klubben er. Jeg kunne rigtig godt lide det, siger Daniel Ingi Johannesson til Fotbolti.net og forklarer:  

- De er de bedste i verden til at producere unge spillere - de bedste til at give de unge spillere muligheden. Det var det, der gjorde indtryk på mig.

- Det er en beslutning, jeg selv har taget. Jeg skal starte på klubbens U19-hold, og så kommer jeg forhåbentlig på førsteholdet så hurtigt som muligt.

Ingi Johannesson er fast mand på det islandske U17-landshold, og ligesom med FCK's Isak Bergmann Johannesson er der store forventninger til, at lillebror Daniel Ingi kan udvikle sig til en rigtig god spiller.

Islændingen fyldte 16 år for en måned siden, så det er en meget ung spiller, som FCN håber på at kunne udvikle til dygtig førsteholdsspiller fremadrettet.

Mens Daniel Ingi Johannesson er ved at forberede sig til at skifte til FCN, skal den danske klub have afgjort, om det skal være guld, sølv eller bronze i denne sæson. Man møder næste gang Brøndby IF på udebane, inden der venter en hjemmekamp mod Viborg FF i sidste runde. Aktuelt er FCN et enkelt point efter FCK i toppen af Superligaen.