Video : Tipsbladet
Benelux

Roser dansk træner: Han kunne virkelig vise tænder

FC Utrechts danske træner Michael Silberbauer får ros af sin tidligere træner Ton du Chatinier.

Han var træner for Utrecht fra 2008 til 2011, og da han var træner for den hollandske klub, var en af spillerne i truppen Utrechts nuværende træner.

Michael Silberbauers klub sluttede på syvendepladsen i den hollandske Eredivisie, og nu skal man spille playoff-kampe mod andre hold i Holland om at komme i Europa i næste sæson.

Ton du Chatinier kan godt lide den danske træner, som udadtil virker rolig, men som ifølge den 65-årige hollænder godt kan give en nødvendig opsang.

- Michael var altid på forkant med tingene, siger Ton du Chatinier i et interview med Voetbal International.

- En fantastisk fyr, der allerede havde en del erfaring, da han kom til Holland. Han var ikke bange for at give sin mening til kende, og han kunne godt fortælle sine holdkammerater sandheden. Jeg husker især en europæisk kamp i Schweiz, hvor han gav Ricky van Wolfswinkel en ordentlig gang skældud. Han kunne virkelig vise tænder, lyder det videre.

41-årige Silberbauer indledte sin professionelle karriere i AaB, inden han blev solgt til FC København i 2004. Fra 2008 til 2011 var han i Utrecht, inden han spillede for Young Boys, OB og Biel-Binne, inden han i 2015 sagde stop for karrieren.

Som træner har Silberbauer tidligere været assistent i Utrecht, og han var i sidste år hos FC Midtjylland, inden han altså fik chancen som cheftræner i Utrecht i slutningen af december 2022.

Utrecht møder Sparta Rotterdam i den første af to semifinaler den 1. juni.