Video : Tipsbladet
Superliga

Var tæt på FCM: Derfor sagde han nej til jobbet

FC Midtjylland arbejdede ifølge norske medier på at hente en norsk duo til den sportslige ledelse i marts. I stedet endte man med at ansætte Thomas Thomasberg.

De kom ikke med i mesterskabsspillet, men man har alligevel set nogle ganske lovende takter i FC Midtjylland, siden træner Thomas Thomasberg overtog jobbet som cheftræner for klubben i marts.

Men faktisk var det ikke kun ham, der var i spil til jobbet, da det skulle besættes efter fyringen af Albert Capellas.

Det var også en norsk duo, hvor Per-Mathias Høgmo skule være sportschef, og hvor Eirik Horneland skulle være træner. Det skrev norsk TV 2, efter det var kommet frem, at den norske duo havde takket nej til muligheden.

Og nu forklarer Høgmo sig så.

Den 63-årige nordmand vil ikke tale konkret om FCM-jobbet, men han forklarer, hvorfor han har valgt at blive hos de forsvarende svenske mestre fra BK Häcken, hvor han blandt andet er cheftræner for Mikkel Rygaard.

For klubben kommer fra et svensk mesterskab og har altså muligheden for at spille i Europa på den anden side af sommerpausen.

- Det var egentlig et nemt valg at blive her, uden at nævne hvilken klub det var. CHampions League er noget for sig selv, og det er faktisk en reel mulighed at spille sig ind i gruppespillet. 

- Jeg har været der før med Rosenborg, og der endte vi i gruppe med Real Madrid og Lyon, så det var ret fedt.

- Den samlede pakke, når det kommer til familie, arbejde og alt andet, gør mig rigtig glad. På kort sigt er det et godt sted at være, siger Per-Mathias Høgmo til norsk Eurosport.

Per-Mathias Høgmos klub ligger aktuelt nummer tre i Allsvenskan efter en tredjedel af sæsonen, der følger kalenderåret i Sverige.