Video : Tipsbladet
Superliga

Peger i retning af afsked med Brøndby IF

Lige nu tyder meget på et farvel til Brøndby IF for Frederik Winther.

Frederik Winther fik ønsket om mere spilletid opfyldt med vinterens lejemål i Brøndby IF.

Allerede på træningslejren i Portugal spillede han sig til en fast plads i Brøndbys midterforsvar, som han har siddet tungt på næsten lige siden.

Efter overgangen til et tremandsforsvar er spilletiden blevet mindre, men alligevel har Frederik Winther fået mange af de minutter, som han savnede i Augsburg, der har ham under kontrakt.

Lejeaftalen med Brøndby IF ophører den 30. juni, og derfra er planen, at stopperen tager afsked med Brøndby og forsøger at jagte sit gennembrud i tysk fodbold.

Det oplyser hans agent, Niclas Jensen, i en SMS til Tipsbladet.

- Det eneste jeg kan sige, er, at han har kontrakt med Augsburg, så planen er, at han starter op dernede efter ferien.

22-årige Frederik Winther skiftede til Augsburg fra Lyngby BK i oktober for snart tre år siden. Selvom spilletiden i Tyskland har været begrænset, så er Frederik Winther blevet en bedre fodboldspiller.

- Jeg har udviklet mig rigtig meget i det halvandet år, jeg har været i Augsburg. Jeg har blandt andet taget ti kilo på, hvilket har hjulpet rigtig meget på mit spil. Jeg har fået en masse erfaring under træning og i kamp, de gange jeg har fået muligheden, sagde han til Tipsbladet under Brøndbys træningslejr i Portugal.

Lejemålet med Brøndby IF kom i stand i løbet af de sidste dage af transfervinduet i januar og faldt endelig på plads på deadline day. Dengang brugte Frederik Winther ikke meget tid på at spekulere over et længere ophold i Danmark.

- Lige nu er det et halvt år. Det er det, jeg fokuserer på. Hvad der sker længere fremme, det kommer på det tidspunkt. Lige nu handler det om et halvt år, hvilket jeg glæder mig rigtig meget til, og så må vi se, hvad der skal ske.

Den tid er kommet nu, og det tyder meget på, at Frederik Winther skal jagte gennembruddet i Augsburg i den kommende sæson, inden man vurderer, hvad der derfra skal ske.

Stopperen er på kontrakt i Augsburg frem til sommeren 2025, så der er fortsat masser af tid til at etablere sig i Bundesligaen. I første omgang skal Frederik Winther dog færdiggøre sæsonen i Brøndby, hvor man møder AGF på søndag.

Her kan han notere sig for sin kamp nummer 15 i Brøndby-trøjen.