FCK fejrer mesterskabet med farvelfest i Parken

FC København spillede 1-1 hjemme mod Randers FC i en tam afslutning på sæsonen for det danske mesterhold.

Intet var på spil for FC København i sæsonens sidste kamp i Superligaen mod Randers FC. Mesterskabet var i hus for FCK, mens Randers ikke kunne nå noget i tabellen.

Måske derfor mindede det mest af alt om en sommerkamp, da FCK spillede 1-1 mod Randers.

FCK havde gjort det hårde arbejde i de foregående runder ved at vinde over Brøndby, AGF og Viborg i tre yderst tætte og mindeværdige guldkampe.

Det er andet år i træk, at FCK vinder mesterskabet, der er klubbens nummer 15 i alt. Det lignede dog langtfra et mesterskab efter ti runder, hvor FCK havde tabt seks af de første ti kampe.

Men siden blev Jess Thorup fyret, og afløseren Jacob Neestrup fik rettet op tingene og indhentet rivalerne fra FC Nordsjælland, der på det tidspunkt var otte point foran.

Inde i Parken sang hjemmeholdets tilskuere taktfast og sarkastisk: "Guldet skal hjem til Farum igen".

Det sang FCK-spillerne også i bussen, da de fejrede guldet på en rasteplads i Jylland efter sidste rundes sejr over Viborg.

Her blev køleskabene på en tankstation tømt for øl, og det var som om, at guldtømmermændene ikke havde lagt sig hos københavnerne.

FCK benyttede den feststemte lejlighed til at sige farvel til anfører Carlos Zeca, som trods en knæskade overraskende startede inde.

Det var dog kun for at lade Zeca sparke bolden ud over sidelinjen i første sekvens.

Grækeren med 194 kampe for FCK fik dermed sin hyldest inde på selve banen, da han tårevædet lod sig udskifte med unge William Clem - fremtidens mand på positionen.

Farvel blev der også sagt fra hjemmeholdet til målmanden Karl-Johan Johnsson og midtbanespilleren Marko Stamenic.

Traditionen tro blev der i sæsonens sidste FCK-hjemmekamp kylet rundt med hundredvis af badedyr efter 13 minutter.

Det afbrød kampen, og der endte med at blive lagt otte minutter til i første halvleg. De mange ekstra minutter udnyttede Randers til at score kampens første mål.

Randers-angriberen Stephen Odey, der ellers havde brændt flere store tilbud forinden, sparkede fra tæt hold bolden i nettet fem minutter inde i første halvlegs tillægstid.

FCK havde ikke formået at udnytte sine chancer, og især kantspilleren Diogo Goncalves brændte adskillige store muligheder.

Kort inde i anden halvleg forsøgte Neestrup sig med en tredobbelt udskiftning, men det hjalp ikke for alvor på kvaliteten.

Diogo Goncalves blev ved med at brænde for FCK, som til slut fandt energi og idéer nok i offensiven til at fremtvinge en 1-1-udligning.

Det var FCK-topscorer Viktor Claesson, der sparkede holdets sidste mål ind.

Kort efter bankede FCK's indskiftede Roony Bardghji bolden på overliggeren, men det hele endte med en pointdeling.