Video : Tipsbladet
Superliga

AGF's nye forsvarer: Sådan ser hans gamle klub ham

Michael Akoto slog til mere eller mindre med det samme i den tyske klub, som han nu har kontraktudløb med.

AGF har mandag præsenteret Michael Akoto som ny spiller. Han kommer til klubben fra den tyske 3. Liga-klub Dynamo Dresden, hvor de forud for weekenden takkede ham for sin indsats i klubben.

Her bliver der peget på, at det gik stærkt med at få ham ind på holdet, bliver det påpeget i deres farvel til ham.

- Michael Akoto kom til klubben i 2021 og udviklede sig hurtigt til en vigtig spiller. I sin første sæson spillede den 25-årige i 31 kampe i over 2.600 minutter og blev brugt som både højre back, midterforsvarer og defensiv midtbanespiller, lyder det fra Dresden.

I de to år, som han fik i klubben blev det til i alt 57 kampe for ham, hvor han desuden bidrog med to scoringer og fire oplæg.

Den seneste sæson blev dog ikke det helt store sus for Akoto, som i den første i klubben. Her var det særligt skader, der kom i vejen for ham. Både i begyndelsen og i foråret var han ude i flere kampe.

Fremtiden så dog ud til at være på plads for omkring to uger siden. Her bragte Football Ghana en historie om, at tiden for den ghaniske defensivspiller nok var overstået, ligesom de kunne pege på, at fremtiden nok lå i Skandinavien.

Det må man sige, at de har fået ret i.

Ved offentliggørelsen fra AGF's side har Bjørnebye slået fast, at signingen af Akoto kommer efter en grundig proces, og i beskrivelsen af ham er der grund til at have store forventninger til nyerhverlsen.

- Michael er en alsidig spiller, der både kan spille på 6'er-positionen, i centerforsvaret og som højre back. Han er fysisk stærk, atletisk og har en god fart. Han forstår at sætte sine kvaliteter i scene, og han giver sig altid fuldt ud i kampe og til træning, fortæller sportschef Stig Inge Bjørnebye.

Tidligere har den nye Aarhus-spiller været i andre tyske klubber som Mainz og Wehen Wiesbaden. Han er endvidere også indehaver af et tysk pas.

Akoto er hentet på en fri transfer. Læs mere om handlen her.