Video : Tipsbladet
Landshold

Derfor er DBU tavse om Hjulmands løn

Peter Møller nægter at svare på, om Kasper Hjulmand med sin nye aftale har sikret sig en bedre løn. Der er tale om en privatsag, lyder det fra DBU's fodbolddirektør.

Efter længere tids spekulationer om Kasper Hjulmands fremtid er der nu kommet klarhed over landstrænerens situation. 

Forud for tirsdagens landsholdsudtagelse blev det nemlig meldt ud, at DBU har forlænget Hjulmands aftale frem til 2026. 

Efter landsholdsudtagelsen i Parken blev fodbolddirektør Peter Møller spurgt, om Kasper Hjulmand har scoret en lønforhøjelse med sin forlængelse. 

- Vi har aftalt det hele fra starten af, så det er egentlig noget, der har ligget helt på plads siden 2019. Aftalen er ikke blevet åbnet op. Alt det, der er nu, det har vi aftalt helt tilbage i 2019, lød svaret fra Peter Møller. 

Den norske landstræner Ståle Solbakken var meget klar i spyttet, da den tidligere FCK-boss forlængede sin kontrakt med det norske fodboldforbund. Her afslørede Solbakken sin løn, der lyder på omtrent fire millioner kroner danske kroner om året. 

Samme åbne tilgang ønsker DBU og Peter Møller dog ikke at praktisere, hvad angår Kasper Hjulmands løn. 

- Nej, det vil vi ikke. For det er ikke kutyme i Danmark. Der gør de tingene anderledes i Norge. Vi synes selv, at vi er superåbne om andre ting, men ikke omkring løn. Det er heller ikke noget, jeg sådan går rundt og spørger folk om, hvad de tjener, siger Peter Møller. 

Fodbolddirektøren ønsker ikke engang at sige, om Kasper Hjulmand med forlængelsen har fået en lønforhøjelse eller ej. 

- Det vil jeg ikke svare på. Det, synes jeg, er en privatsag, lyder det fra Peter Møller, der dog gerne vil afsløre, at aftalen ikke indeholder en klausul, så Kasper Hjulmand kan komme ud af den. 

Danmark spiller næste kamp mod Nordirland i Parken fredag den 16. juni.