Video : Tipsbladet
Superliga

- Hold kæft, hvor er han god!

Målmand Jonas Lössl er dybt imponeret over holdkammerat og Superliga-topscorer Gustav Isaksen. Ikke mindst over offensivspillerens væremåde uden for banen.

Han er ikke helt klar til landsholdet endnu, hvor der fortsat er andre, der er foran Gustav Isaksen, men landstræner Kasper Hjulmand har bemærket FC Midtjyllands 22-årige profil, der har lavet 18 mål i denne sæson - 14 i foråret.

Mens han stadig mangler at bevise sig i rødt og hvidt, er han hos ulvene godt i gang med at slå de sidste søm i, inden der kan vente et stort skifte til udlandet.

Offensivspilleren spiller måske sin sidste kamp for FC Midtjylland fredag, hvor man møder Viborg FF på udebane i en afgørende kamp om en plads i Conference League-kvalifikationen.

Og FCM's målmand Jonas Lössl er meget imponeret over, hvad der er blevet leveret fra den unge ulv.

- Jeg synes i den grad, at det tegner til at blive en god næste sæson for os. Det kunne være super fedt at beholde ham, siger Jonas Lössl til Tipsbladet, inden han slår over i en mere alvorlig tone - velvidende, at Isaksen meget vel kan blive solgt denne sommer:

- Ej, han har gjort det fremragende. Hold kæft, hvor er han god! På alle punkter - også uden for banen. Det er den historie, der også skal fortælles om ham, for alle kan se hans  kvaliteter på banen og det slutprodukt, han har fået på, men ikke nok med det, så fylder han også meget for os med sit humør.

- Svend Graversen omtalte ham for nyligt og sagde, at Gustav er Gustav. Så er det lige meget, om han har scoret tre mål eller spillet ad helvede til. Når man møder ham ude på vejen, i privaten, eller hvor man møder ham, så er han Gustav. Og det er rigtig godt.

Isaksen har længe været anset som et af dansk fodbolds største talenter. 

Som meget ung blev han kendt, da han med scoringer var afgørende i at sende Manchester United ud af Youth League. Siden kom rygter om transfer til en stor klub, men Isaksen valgte at blive i Ikast og Herning. 

I stedet har han brugt nogle år på at få sit gennembrud, og i denne sæson åbnede han døren vid gab til det store fodboldeuropa, da han i en dansk fodbolds bedste enkeltstående præstationer i en Europa-kamp var ustyrlig i en sejr på 5-1 over SS Lazio.

Siden er fulgt et forår, hvor han bare har scoret det ene mål efter det andet.

Så hvor langt kan han nå? Spørgsmålet er oplagt til en mand som Jonas Lössl, der har spillet en A-landskamp og været på kontrakt i Ligue 1, Bundesligaen og Premier League.

- Det ser jeg for lidt fodbold til at vurdere, men jeg håber, han kan tage det hele vejen. Det handler ikke kun om de kvaliteter, han har på banen, men jeg kan sige, at han ligger lunt i svinget, og han har en god base med det arbejde, han leverer hver dag.

- Den type, han er, og det, han leverer til holdet, vidner om, at han burde have gode chancer for at tage den hele vejen. Og når jeg siger hele vejen, så mener jeg at få en flot landsholdskarriere og spille i de bedste ligaer i verden. Det håber jeg, han kan. Men det er svært at sige nu, siger Jonas Lössl.

Så lidt en karriere som dig, der også har været i store ligaer i udlandet?

- Han skal stile efter flere landskampe, siger Lössl med et glimt i øjet.

Jonas Lössls eneste landskamp kom i en testkamp mod Skotland i 2016 - det var Åge Hareides bare anden kamp i spidsen for Danmark. Det endte med et nederlag på 0-1, og Jonas Lössl spillede anden halvleg, hvor Danmark var bagud, da han kom på banen.

Gustav Isaksen har stadig sin første A-landskamp til gode.