Video : Tipsbladet
Superliga

Kæk Steinlein: Kan godt være han er sur nu

Det bliver nok ikke lige foreløbig, at FC Midtjylland offentliggør, at man har vekslen lejeaftalen med Kristoffer Olsson til en permanent en af slagsen.

FC Midtjylland har endelig fået sat punktum efter en skuffende sæson, som trods alt sluttede med en sejr i playoff-kampen over Viborg. 

Dermed skal klubben også spille europæisk til næste sæson, men det er ikke det, som der skal bruges kræfter på lige nu.

Claus Steinlein og resten af den sportslige ledelse får nemlig travlt i den kommende periode. FCM-truppen skal gøres klar, så den i næste sæson står på guldkamp og Conference League, og derfor ventes der at ske store ting og sager, når transfervinduet åbner.

En af opgaverne bliver at veksle lejeaftalen med Kristoffer Olsson til en permanent en af slagsen, og det kræver, at man kan blive enige med RSC Anderlecht, der har Jesper Fredberg som teknisk direktør, om en handel.

Den er Claus Steinlein optimistisk omkring, og han var i sit vanlige kække hjørne, da han talte med Tipsbladet og den fremmødte presse efter sejren over Viborg fredag aften.

- Nu er Fredberg jo Viborg-mand, så det kan være, at han er sur nu, griner Steinlein og fortsætter:

- Det skal vi i gang med at finde ud af nu. Deres træner mener ikke, at han har en fremtid hos dem. Kristoffer er glad for at være her, og vi er glade for Kristoffer, så lad os se, om vi ikke kan lykkes med det. 

- Det vigtigste var lige at komme til sommerferien, og nu kan vi så gå i gang med forhandlingerne. Der går nok et stykke tid, før vi finder ud af, om vi kan blive enige, eller om vi skal ud på markedet for at finde en anden, lyder det fra FCM-bossen.

Tipsbladets chefredaktør på print, Troels Bager Thøgersen, tvivler stærkt på, at FC Midtjylland vil betale 30 millioner kroner, som lige nu er den pris, det koster at købe Olsson fri. Derfor forventer han en interessant kamp mellem de to klubber henover sommeren.

- Anderlecht betalte 30 millioner kroner for Kristoffer Olsson, da han skiftede fra Krasnodar, så jeg vil tro, det var Anderlechts måde at sige i forhandlingerne, at de vil have investeringen hjem.

- Det virker urealistisk, at FCM vil betale så meget. Olsson er i fodboldsammenhæng ved at være en ældre spillere, og man kommer ikke til at tjene nævneværdigt på at sælge ham igen.

- Så Jesper Fredberg på den belgiske side og Svend Graversen og Claus Steinlein på den danske lægger nok arm om, hvad det beløb så skal være. FCM vil sikkert gerne tæt på det halve, mens Anderlecht skal forsøge at få så meget som muligt for en stamspiller på Sveriges landshold, lyder vurderingen fra Troels Bager Thøgersen.

Kristoffer Olsson har været fast mand og en stor profil på FCM-midtbanen, siden han skiftede til klubben sidste sommer.